Lifestyle & design

Nieuwe Canon Digital IXUS-toestellen

Canon voegt drie nieuwe modellen tot aan het Digital IXUS programma. Het gaat om de IXUS 800 IS, IXUS 65 en de IXUS 60. Alledrie de camera´s zijn zeer compact van formaat, maar in staat om 6,0 megapixel foto´s te nemen.

Canon blijft marktleider in de Europese markt voor digitale camera’s , waarbij de Digital IXUS 40 het best verkopende model in Europa is. Aan de IXUS-serie voeft Canon nu drie nieuwe modellen toe. Bij Canon is nauw samengewerkt tussen ingenieurs en ontwerpers. Dat heeft geresulteerd in een zeer compacte camera, met een mooi ontwerp waar bovendien alle functies in geintegreerd zijn.

Canon IXUS 800 IS
Het topmodel van de IXUS-range is de IXUS 800 IS. Net als de drie andere camera´s is de 800 IS een 6,0 megapixel camera. Dankzij de uitschuifbare lens kan tot 4x optisch gezoomd worden. In tegenstelling tot digitale zoom gaat hierbij geen kwaliteit verloren. Image Stabilizer zorgt ervoor dat de foto´s zo scherp mogelijk worden. Redelijk uniek voor een compacte digitale camera is de mogelijkheid om ISO 800 in te stellen. Hierdoor kan binnenshuis worden gefotografeerd zonder daarbij de flits te gebruiken. Het toestel gaat € 539,- kosten.

Canon IXUS 60 en 65
De IXUS 60 en IXUS 65 beschikken eveneens over de mogelijkheid om 6,0 megapixels foto´s te maken. Daarentegen hebben de beide modellen 3x optische zoom in plaats van 4x. De IXUS 65 beschikt over een groot (3,0 inch) LCD-scherm dat bijna de volledige achterkant van de camera bedekt. Hierdoor zijn de foto´s uitermate goed te maken en terug te bekijken. De IXUS 60 moet het stellen met een 2,5 inch LCD-scherm. De IXUS 65 en IXUS 60 kosten respectievelijk € 429,- en € 369,-.

Gerelateerde artikelen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.