Lifestyle & design

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Bugatti en het Zwitserse horlogehuis Parmigiani Fleurier hebben de handen opnieuw ineengeslagen voor een zeer bijzonder horloge. Dit is de PF Bugatti Type 390, 'een motorblok voor om de pols' aldus de beide partners. En daar lijkt weinig aan gelogen.

Er was al eens een conceptversie van de Parmigiani Fleurier Bugatti Type 390, maar nu is het excentrieke horloge echt rijp voor verkoop. Naar de prijs moet je niet vragen (want dan kun je hem waarschijnlijk niet bekostigen), maar de bijzonderheid van dit horloge wil Parmigiani Fleurier maar al te graag publiekelijk uit de doeken doen. Komt ie…

Minuscule kogellagers
Parmigiani Fleurier heeft het gepatenteerde PF390-kaliber volledig in eigen manufactuur ontwikkeld en vervaardigd, iets waaraan horlogefanaten doorgaans veel waarde hechten. Maar dat is verre van het hele verhaal van de Type 390.
Zo beschikt dit Chiron-horloge zowaar over een modulaire constructie en kan het uurwerk, net als een automotor, geheel uit de horlogekast worden gehaald. Handig… tja, voor wat eigenlijk?

Afijn, de Bugatti Type 390 is tevens voorzien van een cilindrisch uurwerk met de kleinste kogellagers ter wereld. Een 60 seconden 'flying'-tourbillon staat garant voor de uiterste precisie van de klok dat een gangreserve heeft van liefst 80 uur.

Uiterst zeldzaam
Alsof al die complexiteit nog niet exclusief genoeg is, beschikt de PF Bugatti Type 390 ook nog eens over een wit- of roségouden kast met een opengewerkte wijzerplaat, vouwsluiting van Hermès en komt 'ie in een oplage van slechts 10 exemplaren. Klinkt alsof de rijdbare Chiron zowaar moet buigen voor z'n tikkende equivalent.

Gerelateerde artikelen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

Nog een exclusief horloge voor Bugatti

Lifestyle & design
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe Bugatti een 400 km/h rijdende Chiron filmde

Autonieuws
Hoe Bugatti een 400 km/h rijdende Chiron filmde
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.