Lifestyle & design

Deze caravan kan meer dan je denkt

De alweer vijfde generatie van de Tvan Trailer lijkt aanvankelijk niet veel soeps, behalve dat 'ie robuuster oogt dan welke Dethleffs, Kip of Adria ook. Maar vergis je niet. De Track Trailer Tvan Mk5 kan weleens je redder in nood zijn als de pleuris uitbreekt.

Caravans zijn duf. Althans, het type sleurhut dat op moment van schrijven in groten getale en hutjemutje uitgestald staat langs de overs van het Gardameer of rondom de Bodensee. En op de heen- en terugreis degraderen ze iedere auto waardoor ze worden voortgetrokken. Zelfs de dikste SUV's. Maar dan de Tvan Mk5. Daarbij is het eerder andersom. Niet dat we het aanraden, maar zelfs achter een Suzuki Baleno knapt het totaalplaatje daar van op.

Go, go, gadget
Nochtans, niets van dit alles verbleekt bij waartoe de Tvan Trailer in staat is zodra al z'n toeters en bellen zijn opengevouwen, opgeklapt of uitgestald. De Mk5 is namelijk een uiterst doordachte caravan. Alsof er tijdens de (door)ontwikkeling nog beter is rekening gehouden met een invasie van buitenaf.

Meer inwendige loopruimte, ruimere en comfortabelere slaaplekken, een stillere tentconstructie, een completere keuken met betere muziekinstallatie, meer opberglocaties voor van alles en nog wat, alsook ingebouwde lithium accu's met een grotere capaciteit.
Stroom op? Opladen kan altijd nog dankzij de zon en via het zonnepaneel op het dak. Er is zelfs Buetooth aan boord. En Tvan Trailer belooft dat de meeste functies van de Tvan Mk5 binnen luttele minuten operationeel zijn. Oftewel, komen en gaan ging nog nooit zo snel.

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Glimp van SEAT's familie-SUV Tarraco

Autonieuws
SEAT's familie-SUV krijgt de naam...
> Artikel lezen

Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu

Autonieuws
Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.