Lifestyle & design

Deze Ford is echt slaapverwekkend

Fords staan te boek als auto's met een bovengemiddeld opwindend rijgedrag. Maar dat kan allesbehalve gezegd worden van deze Ford. En dat is juist fijn.

Chronisch slaaptekort, het is de nachtmerrie van iedere (kersverse) papa en mama. Onderzoek toont aan dat ouders tijdens het eerste levensjaar van hun kleine spruit iets meer dan vijf uur per slaap per nacht kunnen verwachten. Dit betekent dat zij in die periode 44 dagen aan welkome slaap missen.

En de pasgeborene? Die kan zijn of haar geluk niet op. Logisch, de wereld ligt immers aan diens voetjes en het tekort aan slaap haal 'ie gewoon in wanneer de zin daarnaar is. Veelal is dat tijdens een ritje in de auto, zo leert de ervaring. Maar ja, papa en mama schieten hier qua slaap niets mee op. Maar daar heeft Ford nu iets op gevonden: een wiegje annex kinderbedje dat de beweging, het motorgeluid en zelfs de straatverlichting kan simuleren. Zaken die kalmerend werken op baby's.

Bediening via smartphone
De zogenoemde Ford Max Motor Dreams werkt aan de hand van een smartphone-applicatie. Dit maakt het mogelijk de troostende beweging, het licht en het geluid van een bepaalde autorit op te nemen en te reproduceren. Kortom, de droom van elke jonge ouder. Helaas is het kinderbedje slechts een prototype. Afhankelijk van de reacties en de animo overweegt Ford echter de bijzondere wieg in productie te nemen.

Gerelateerde artikelen

Blijven dromen van een Ford Fiesta RS

Autonieuws
Blijven dromen van een Ford Fiesta RS
> Artikel lezen

Snelheidspotentieel vernieuwde Ford Mustang nu ook bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlander verantwoordelijk voor 't uiterlijk toekomstige Fords

Autonieuws
Nederlander verantwoordelijk voor uiterlijk toekomstige Fords
> Artikel lezen

Ford laat line-lock straks ook op Mustang Ecoboost los

Autonieuws
Ford laat line-lock straks ook op Mustang Ecoboost los
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.