Lifestyle & design

Tweede ronde voor Jaguar by Bremont

Achter het net gevist bij het bemachtigen van een van de zes resterende Jaguars E-type Lightweight, alsook het daarop geïnspireerde zeer exclusieve horloge van Bremont? Goed nieuws. Jaguar heeft de Britse horlogemaker gevraagd een tweede, ongelimiteerde serie van dat schitterende horloge uit te brengen. Tegen een fractie van de oorspronkelijke kostprijs.

Weet je nog in 2014? Jaguar kwam toen met het blije nieuws naar buiten dat het de oorspronkelijk bedoelde oplage van 18 E-type's Lightweight alsnog zou complementeren. Zo gezegd, zo gedaan en intussen zijn de resterende zes exemplaren tot in de puntjes nagebouwd en afgeleverd aan de gelukkige eigenaren. Die betaalden daar naar verluidt 1,6 miljoen de stuk voor. Katjing!

Zelfde looks, zachter prijsje
De koper die – volstrekt begrijpelijk – ook het bijbehorende horloge van Bremont wilde dragen achter het houten stuur van zijn gloednieuwe Jaguar E-type Lightweight moest daarvoor nog eens 40.000 euro aftikken. Ook al zo'n monsterbedrag – zo gaat dat nu eenmaal met exclusiviteit. Maar kan het goedkoper nu.

Oké, tussen de 5 en 10 mille is nog altijd verschrikkelijk veel geld. In het bijzonder voor een horloge. Maar voor wie een sterke liefde heeft voor stijlvolle horloges en hard zijn best doet is zo'n bedrag niet volstrekt onbereikbaar. En het mooie is: de naamloze Jaguar Bremont verschilt qua looks amper van het peperdure origineel. Vooral de MKI. Zuur voor de eigenaar daarvan? Misschien, maar heb gerust geen medelijden en pakt deze tweede kans als het kan.

Voor meer informatie en alle specificaties van de Jaguar Bremont MKI, MKII en MKIII, klik hier.

Gerelateerde artikelen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Jaguar lanceert raceklasse met I-Pace in hoofdrol

Autonieuws
Jaguar
> Artikel lezen

Future-Type onderstreept elektrificatie van Jaguars vanaf 2020

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar I-Pace nog prototype in optima forma

Spyshots
> Artikel lezen

Vloeken in eigen kerk: Jaguar E-type Zero

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.