Lifestyle & design

Mercedes-Benz vindt de golfkar opnieuw uit

Golf, bij weinig andere sporten speelt zien en gezien worden net zo'n grote rol van betekenis als het spelletje an zich. Dat weet Mercedes-Benz maar al te goed als sponsor van enkele prestigieuze golf-events. Vandaar dat Das Haus de onmisbare golfkar maar eens deftig onder de loep heeft genomen. Met als resultaat deze Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car.

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car, het is een hele mond vol, maar dat heb je het ook over de 'Mercedes onder de golfkarretjes'. Zo'n gelikte golfkar was er namelijk nog nooit. Tenzij je een meer nostalgische golfer bent, natuurlijk.

Heuse rijmodi
Afijn, het in samenwerking met golfkarfabrikant Garia ontwikkelde hippe karretje beschikt over snufjes waarop de gemiddelde A- en B-segmenter jaloers zou moeten zijn. Een koolstofvezel dak bijvoorbeeld, en als afwerking annex decoratie is er echt hout in combinatie met fijn gelooid leder. In een golfkarretje! Maar het kan nog gekker. Want wat te denken van een instelbaar onderstel. Ja, heus. Er zijn twee rijmodi in te schakelen: Eco en Sport.

Tablet
Nog zo'n hippe gadget: een kluiten gewassen, horizontaal geplaatste tablet die dienst doet als instrumentarium. In de showroom van enkel Tesla en Renault vind je zoiets. Het 10,1 inch grote display kan zoal informatie weergeven over de snelheid, het energieverbruik en de actieradius. Maar ook de bediening van de klimaatregeling, de LED-verlichting en ruitenwissers geschiedt via het hoge-resolutie scherm.

Feestje bouwen
Voordat je de golfbaan betreedt eerst checken of het niet gaat regenen, ook dat is mogelijk. Via de weer-app. En alsof dit alles nog niet genoeg is, beschikt de Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car tevens over een naar eigen zeggen puike muziekinstallatie met Bluetooth-connectiviteit.

Elektrisch, wat anders
Van snelheid moet de golfkar het niet hebben. Bij 30 km/h houdt het op. Wat wil je met een elektromotor, goed voor 4 pk. Voor op de golfbaan is het in elk geval snel zat. De actieradius daarentegen is heel verdienstelijk: 80 kilometer. Opladen duurt 6 uur.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten

Spyshots
Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
> Artikel lezen

Iemand vindt zomaar een Mercedes 300 SL... op Cuba!

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Spyshots: nieuwe Mercedes GLS laat zijn gezicht zien

Autonieuws
Spyshots gls
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.