Lifestyle & design

Peugeot Design Lab is goed bij de tijd

Al meer dan twee eeuwen ontwikkelt en tekent Peugeot producten in uiteenlopende categorieën. Auto's, vanzelfsprekend, maar ook accessoires, scooters, fietsen en keukengerei. Expertise die sinds 2012 te koop is, na de oprichting van Peugeot Design Lab. Zo ontwierp het designhuis al een superjacht en een sofa die meer dan een ton weegt en kost. Slimme business als het even wat minder gaat met de auto's. Daarvoor heb je niet zo nodig een klok nodig, maar nu heeft het er toch één.

Voor het kakelverse Zwitserse horlogemerk Pecqueur Conceptuals tekende Peugeot Design Lab dit horloge met twee wijzerplaten. Handig voor wie twee tijdzones in de gaten wil houden, maar bovenal heel mooi om te zien en mee gezien te worden.

Het uurwerk valt in de categorie van de zogeheten 'haute horlogerie'. Niet voor ieders portemonnee dus, als het horloge ooit in productie zou gaan. Want vooralsnog draait het namelijk om een conceptueel hebbeding. De decoratie van de wijzerplaat is al evenzo exclusief. De arcering in reliëf heet 'Cotes de Genève' en is alleen terug te vinden bij juwelen waarin vele arbeidsuren gaan zitten.

Onésiphore Pecqueur
Het nieuwe horlogemerk draagt de naam van de Franse horlogemaker Onésiphore Pecqueur. Die werd in 1792 geboren en was de persoon die – in 1827 – het differentieel uitvond. Een vernuftige mechaniek waarbij Peugeot Design Lab nu stilstaat door enkele tandwieltjes door de wijzerplaat zichtbaar te maken en waarvan de auto-industrie decennia later tot op heden dankbaar gebruik van maakt.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 3008 DKR is klaar voor Dakar 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de nieuwe Peugeot 5008

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot L500 R HYbrid: hybrideracer met toekomstvisie

Autonieuws
Peugeot L500 R HYbrid: hybrideracer met toekomstvisie
> Artikel lezen

Sportief duo: Peugeot 3008 GT & GT Line

Autonieuws
Sportief duo: Peugeot 3008 GT & GT Line
> Artikel lezen

Minimaal 28 mille voor nieuwe Peugeot 3008

Autonieuws
Prijzen Peugeot 3008
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.