Lifestyle & design

Volkswagen komt met Segway-rivaal

In een interview met Bild am Sonntag heeft Volkswagen-CEO Martin Winterkorn onthuld dat er in Duitsland wordt gewerkt aan een elektrische driewielerstep. Een model dat de strijd aan moet gaan met de Segway, maar aanzienlijk goedkoper zal zijn.

Iedereen kent de Segway wel. Toch zien we de elektrische tweewieler nog niet dagelijks op straat voorbijkomen. Wellicht heeft het iets te maken met de prijs van het apparaat, of vinden we het idee ervan toch net wat te spannend of onhandig. Volkswagen heeft op alle vlakken wat gevonden en komt volgend jaar met een eigen elektrische step die het moet opnemen tegen de Segway.

Last-mile-surfer
Het idee achter de opvouwbare driewieler van Volkswagen is een 'last-mile surfer' met designinvloeden van de XL1, die eenvoudig mee kan worden genomen in de auto of het openbaar vervoer, om het laatste stuk naar je bestemming af te leggen. Het apparaat kan zo'n 20 kilometer afleggen op één accu. Dat is waar 'ie het verliest van de Segway, die kan namelijk 38 kilometer rijden zonder op te laden.

En waar wint 'ie het dan?

De naamloze driewieler van Volkswagen weegt met 11 kilo minder dan een kwart van het gewicht van de Segway. En ook de prijs van de Volkswagen ligt stukken lager: voor een Segway betaal je tenminste € 6.750,- terwijl je voor de driewieler niet meer dan € 1.000,- kwijt bent.
Volkswagen wil z'n Segway-concurrent in de tweede helft van 2016 op de markt brengen. Of 'ie daadwerkelijk de Segway aan kan, zullen we dan zien.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Camouflage op nieuwe Volkswagen Touareg flink dunner

Spyshots
Camouflage op nieuwe Volkswagen Touareg flink dunner
> Artikel lezen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
Nieuwe details rond Volkswagen Arteon
> Artikel lezen

Abt laat de Golf GTI 268 km/h lopen

Tuning & styling
Abt laat je Golf GTI 268 km/h lopen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.