Lifestyle & design

Rijden met en sleutelen aan deze Ferrari F40 is een makkie

Een Ferrari F40 is tegenwoordig enkel nog weggelegd voor de superrijken der aarde. En dan nog: er eentje kunnen kopen is één ding, er eentje rijdend houden iets heel anders. Maar dat kan nu goedkoper, veel goedkoper. Met de F40 van Lego. Zelfs je handen blijven daarbij vetvrij.

De F40 die de Deense blokjesfabrikant aan haar al rijke auto-collectie heeft toegevoegd ligt binnenkort met goedkeuring van Ferrari in de schappen. In zekere mate is het dus een echte Ferrari, alleen zal zelf achter het stuur kruipen niet mogelijk zijn. Maar sleutelen aan Lego's F40 is dan weer voor jong (vanaf 14 jaar) en oud en zelfs iemand met twee linker handen een makkie. Blokjes op elkaar klikken is er immers met de paplepel ingegoten.

Gelimiteerd
Over blokjes gesproken. De F40-set telt er in totaal 1.158 en zal voor € 99,99 te koop zijn. Een schijntje van een echt exemplaar. De klapkoplampen, te openen deuren en een opklapbaar motorcompartiment zijn allemaal van de partij. Ook de 478 pk sterke V8 turbomotor is nagemaakt en indien nodig te verwisselen voor een (denkbeeldig) nieuw exemplaar, want je kan 'm er gewoon uit losklikken. Dat sleutelt een stuk handiger dan bij een exemplaar op schaal 1:1.
Hebben? Lego's Ferrari F40 is vanaf 1 augustus te koop en wees er dan snel bij, want de oplage is gelimiteerd. Bovendien kunnen Lego-VIP's hem al twee weken eerder aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Wie koestert wel deze unieke Ferrari-schuurvondst?

Autonieuws
Ferrari
> Artikel lezen

Bianchi lanceert Ferrari-fiets van 15.000 euro

Lifestyle & design
Bianchi
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T

Autonieuws
Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.