Lifestyle & design

Ford GT-designers leven zich uit op designbeurs

Redactie14 april 2015

Ford verraste onlangs vriend en vijand met de nieuwe GT. De derde generatie van de Amerikaanse supercar-icoon kreeg een futuristisch design aangemeten dat de ontwerpers nu hebben toegepast op een reeks heel andere (lifestyle)producten.

Ten opzichte van het legendarische origineel uit de jaren '60 en vrij recente tweede generatie gooit de nieuwe Ford GT het designtechnisch over een heel andere boeg. Waar de eerste twee GT's bedeeld zijn met een (retro)klassiek lijnenspel, daar oogt de nieuwe welhaast futuristisch. Middels uiterst strakke en scherpe lijnen plant Ford de nieuwe GT pal in de 21ste eeuw. En kennelijk hebben de verantwoordelijken hiervoor de smaak nog steeds te pakken, want op de Salone del Mobile, beter bekend als de Milan Design Week, presenteren zij namens Ford tal van gelikte maar soms ook grappige lifestyle-producten. Uiteraard losjes geïnspireerd op de nieuwe Ford GT.

Van alles en nog wat
De GT-designers maakten verschillende meubelen: van een drijvende lamp tot een WiFi-speaker. Maar ze leefden zich ook uit op minder traditionele producten. Zo is er een Ford GT-gitaar, een zeilboot en een voetbaltafel met - jawel - echt gras. Zonder speciale grasmaaier overigens. Vooralsnog is alles alleen te zien op de Italiaanse meubeldesignbeurs die gehouden wordt van 14 tot en met 19 april. Over productieplannen is niet gesproken.

Gerelateerde artikelen

LEGO bouwt Ford GT uit 40.000 steentjes

Lifestyle & design
LEGO bouwt Ford GT uit 40.000 steentjes
> Artikel lezen

Ford HQ steekt een lampje(s) op voor Le Mans-zege

Autonieuws
Ford steekt een lampje op voor winst op Le Mans
> Artikel lezen

Ford GT66 maakt nogmaals lange neus naar Ferrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe Ford geïnteresseerden in de GT op de hoogte stelde

Autonieuws
Drie brieven omtrent Ford GT, één blije
> Artikel lezen

Ford GT: de prestaties (eindelijk!)

Autonieuws
Prestaties Ford GT
> Artikel lezen

Ford GT wordt 2 jaar langer gebouwd

Autonieuws
> Artikel lezen