Lifestyle & design

Slapen in de Bentley Suite in Istanbul doe je zo

Gerben Witten 9 april 2015

Bentley kennen we natuurlijk vooral van super-de-luxe automobielen. Maar voor hoe lang nog? Het Engelse prestigemerk eet al meer van twee walletjes door naast auto's zoal ook meubilair, tassen en kleding aan de man te brengen. En hotelkamers. Zo opende Bentley onlangs deze weelderige suite in het St. Regis in Istanbul.

Bentley had al een suite in het St. Regis in New York en daar komt deze paradijselijke hotelkamer op de grens van Europa en Azië bij. Ook voor de aankleding van de suite in het Turkse Istanbul is niets aan het toeval overgelaten, en uiteraard voelen Bentley-rijders zich er meteen thuis, niet in de laatste plaats omdat diverse stoffen en bouwmaterialen ook in hun auto te vinden zijn. In het bijzonder voor de schoonheidsslaper die eigenaar is van een Continental GT moet het stijlvolle interieur van Bentley's nieuwe suite voelen als thuiskomen. Op dat model is de aankleding namelijk geïnspireerd. Zelfs de velgen van de 'Conti' zouden terugkomen in het interieur. Als een soort weerspiegeling in de marmeren vloer welteverstaan.

Naim
Als vanzelfsprekend is het St. Regis Hotel een 5-sterrenhotel met een voortreffelijke ligging. Zo ligt het prachtige Maçka Park letterlijk op een steenworp afstand, waarover je een fantastisch uitzicht hebt vanuit de suite. Ben je liever lui dan moe (wat begrijpelijk is), dan kun je dus ook een denkbeeldige wandeling door dit park maken en ondertussen luisteren naar fijne muziek via het 'onzichtbare' audiosysteem van Naim, de HiFi-hofleverancier van Bentley. Bij een kraakheldere hemel die zacht is aan de ogen is zowaar misschien het voormalige Ottomaanse Rijk te zien waar Istanbul vroeger de hoofdstad van was. Of je blijft extra lang in het king-size bed liggen en af en toe een beetje dromerig naar het plafond staren. Wie goed wakker is zou in de ketting-achtige lamp boven het bed het bochtentraject van de Nürburgring kunnen zien, aldus Bentley.

Gerelateerde artikelen

Bentley Fly Fishing by Mulliner: geld moet immers ook zwemmen

Lifestyle & design
Bentley Bentayga Fly Fishing by Mulliner
> Artikel lezen

Door de 200 mph-barrière: Bentley Flying Spur W12 S

Autonieuws
> Artikel lezen

435 pk's voor Bentley Bentayga Diesel

Autonieuws
435 pk's voor Bentley Bentayga Diesel
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT & GTC ogen veelbelovend

Spyshots
Bentley Continental GTC
> Artikel lezen

Zo worden Bentley's verkocht in Dubai

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley Bentayga: zelfs je bekabeling is mooi

Autonieuws
Bentley Bentayga: zelfs haar bekabeling is mooi
> Artikel lezen