Lifestyle & design

1.100 pk sterke Rolls-Royce V12 drijft spectaculaire Aeroboat aan

Deze Aeroboat is een technologisch zeer hoogwaardige boot ontworpen door het Britse designhuis Claydon Reeves. De nieuwste snufjes bevinden zich aan boord, maar in het motorruim ligt gek genoeg iets ouds. Het is namelijk een zeventig jaar oude motor van Rolls-Royce.

Claydon Reeves deed inspiratie op voor hun Aeroboat door naar de Supermarine Spitfire te kijken. Kenners van de Tweede Wereldoorlog zullen deze naam kennen, want het was het meest spraakmakende gevechtsvliegtuig van de Britten en een cruciaal wapen in de luchtslag om Engeland. Het overgrote deel van deze Spitfires werd aangedreven door een fabelachtige V12 van Rolls-Royce met een gigantische 1.490 pk.

Vliegensvlug
Zo sterk is hij in de Aeroboat niet, want afgeregeld tot 1.100 pk, maar de snelheid liegt er niet om. Er wordt gesproken van een topsnelheid tussen de 75 en 95 nautische knopen, wat zich zou vertalen naar een topsnelheid tussen de 140 en 175 km/h op de weg. Je scheert dus over het watervlak en dat moet natuurlijk wel in goed comfort gebeuren. Daarom heeft Claydon Reeves de stoelen van deze tot 12 stuks gelimiteerde powerboot geveerd en gedempt

Gerelateerde artikelen

Slechts éénmaal: Rolls-Royce Sweptail

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan

Spyshots
Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan
> Artikel lezen

Rijke Aziaat neemt zijn 30 Rolls-Royce Phantoms in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Unieke Rolls-Royce voor zieke kinderen

Autonieuws
> Artikel lezen

Ciber Friday-deal: the one and only Rolls-Royce Hyperion

Autonieuws
Voor de helft van het geld: Rolls-Royce Hyperion
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.