Lifestyle & design

Virtueel racen met de BMW Vision Gran Turismo

BMW heeft vandaag hun virtuele conceptcar voor de racegame Gran Turismo 6 onhuld. Gamers moeten nog even wachten op een nieuwe update met de auto erin, maar alvast van de beelden genieten kan al wel.

Het lijkt wel een mengelmoes van de BMW M4 en de M235i Racing, deze Vision Gran Turismo. Die kenmerkende M-livery gecombineerd met de body van een M4, het bevalt ons wel. Daarbovenop heeft het designteam verscheidene prestatie-verbeterende carrosseriedelen getekend die voordelig zijn voor de aerodynamica en het gewicht van de auto. Kijk alleen al naar die gigantische achtervleugel en de vele luchthappers in de voorbumper en je weet dat hij aan het digitale asfalt kleeft als geen ander. Alles is bovendien van carbon. Ja, digitaal kost het peperdure goedje geen geld, hè.

Powerrr
Een regelrechte asfaltvreter dus, maar dat ligt niet enkel aan z'n aerodynamica. Met een drieliter zes-in-lijn met 549 digi-pk's en 680 Nm scheurt hij er namelijk van door. Een sequentiële zesbak die via schakelfllippers achter het stuur (of beter gezegd knopjes op je game-controller) bedienbaar is moet je door de verzetten heen jagen. Hoe snel hij precies is, mag je zelf uitvinden op Gran Turismo 6, want daar doet BMW nog geen uitspraken over. Wat we wel weten is dat hij een luttele 1.180 kilogram weegt, en dat de gewichtsverhouding een perfecte 50:50 is. Virtuele perfectie dan, want concrete plannen om deze 'conceptcar' naar een echte auto te vertalen heeft BMW niet, al bestaat de kans dat sommige stylingkenmerken wel eens op de nieuwe M2 terug zullen komen.

Gerelateerde artikelen

BMW Concept M8 Gran Coupé stelt zich alvast voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

Wat heeft BMW dit keer in petto voor Genève?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.