Lifestyle & design

AC Schnitzer zet BMW M Carbon Racer op dieet

Wat krijg je wanneer tuners even geen auto om handen hebben? Juist, een opgevoerde fiets. AC Schnitzer ging aan de haal met BMW’s M Carbon Racer.

Het Duitse tuninghuis AC Schnitzer heeft het de afgelopen maanden maar wat druk gehad met de BMW 5- en 6-serie en heeft zichzelf nu wat zomerrust gegund. Het stilzitten bleek echter niet te bevallen want de tuninggeest werd blijkbaar geactiveerd toen door de BMW lifestyle-catalogus werd gebladerd. Daarin staat namelijk de BMW M Carbon Racer, een racefiets met een M-badge en alleen daarom al voor horden fans een gewild object. En AC Schnitzer heeft hem nog exclusiever gemaakt.

Vedergewicht
Met een prijskaartje van € 2.750,- is de BMW M Carbon Racer voor velen al een drempel te hoog en het ´getunede´ exemplaar waar AC Schnitzer mee komt zal helemaal aan de prijzige kant zijn ook al is de vraagprijs niet bekend. De autobrance is niets vergeleken bij de wielerwereld als het om de kilo´s of nog specifieker de grammetjes gaat; dan gaat de teller pas echt lopen. En nu was de originele M-fiets met 7,9 al geen blok aan het been, de Duitse tuner weet daar nog eens een kilo vanaf te halen. En dat is significant veel. AC Schnitzer zocht daarvoor vooral naar plekken waar nog geen carbon was gebruikt. Winst bleek te zitten in de wielen en de zadelpin die nu ook uit het kostbare, maar sterke vederlichte materiaal zijn opgetrokken.
Of we binnenkort het hele profpeloton op de getunede BMW M-fiets zien rijden is echter nog maar de vraag. Wij raden AC Schnitzer in ieder geval aan om toch snel weer met vierwielers aan de gang te gaan. Gewoon omdat ze meer ons ding zijn.

Gerelateerde artikelen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Verbijsterend: BMW M550d even snel als M5

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.