Lifestyle & design

Playseat F1 game seat: de betere racegame-accessoire

Je hebt racegames en racegames, maar ook simulatie en simulatie. Onbetwist een van de betere fabrikanten op het gebied van force-feedback voor racegames is Playseat en de F1 game seat is hun nieuwste speeltje. Het doel is simpel: de ultieme racesimulatie bieden.

Playseat kent vele racesimulaties, compleet met racestoel, racestuur, schakelmodule en voetpedalen, maar de F1 game seat is toch wel het pronkstuk in hun assortiment. Nieuw in deze serie is de Playseat F1 Redbull. Het Doetinchemse bedrijf (Nederlands, jawel) onder leiding van oprichter Fernando Smit presenteert deze ultieme racegamesensatie tijdens de CEBIT, een befaamde elektronicabeurs in Hannover.

Bijna echt
Volgens Smit, zelf fervent racer met echte auto’s, is met de Playseat F1 game seat virtueel racen nog nooit zo dichterbij de werkelijkheid van racen in de Formule 1 geweest. “De tijd dat mensen gezeten op een keukenstoel, met een racestuur aan de tafel gemonteerd, moesten racen, ligt al even achter ons. Maar deze nieuwe formule brengt wij het virtueel racen naar the next level. De interactie van de Playseat F1 Redbull is ongeëvenaard. Mensen gaan het racen ervaren als een echte coureur.” Dat de woorden van Smit geen marketingpraat uitkraamt getuige het feit dat coureurs als Tom Coronel en Takuma Sato hun raceniveau op peil houden met een simulatietoestel van Playseat. En zij zijn niet de enige professionele (Formule 1) rijders die trainen op een racegame-simulatie.

De Playseat F1 Redbull is verkrijgbaar vanaf juni en compatibel met Playstation2, Playstation3, Xbox, Xbox 360, Wii en PC’s. De prijs bedraagt € 949,- en dat is aanzienlijk goedkoper dan een stoeltje in de Formule 1 bemachtigen.

Gerelateerde artikelen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Fleurig familieportret: BMW 3-serie ontmoet over-overgrootvader E21

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 wil de creatieveling in je losmaken

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.