Lifestyle & design

Strakke tijden met Nordschleife-horloges

De Nürburgring is hot. De vele spyshots en regelmatig het nieuws halende ‘Ring-soldaten’ als Walter Rohrl en Sabina Schmitz hebben “De Groene Hel” geen windeieren gelegd. De Nordschleife is een merk an sich geworden. En merken hebben hun eigen merchandise.

Op de Nürburgring Nordschleife draait het allemaal om tijden. Het liefst zo snel mogelijk en als het even kan een recordtijd. Dat laatste is helaas niet voor iedereen weggelegd en bovendien ontbreekt het juiste materiaal daarvoor regelmatig. Met de Nordschleife Chronograph en Nordschleife 24-uurs polshorloge maakt het niet uit welk koekblik je onder je achterste hebt, het verstrijken van de tijd gaat in hetzelfde tempo als iedere andere klok.

Voor de fans
De beide horloges zijn gewoon gemaakt voor personen die een band voelen met ‘De Ring’. Die van de twee uurwijzers zijn van leder. De kast is opgetrokken uit roestvrijstaal. In het geval van de Chronograph is deze van het formaat XL. De diameter van de kast meet namelijk een behoorlijk 4,3 centimeter. Op de zwarte wijzerplaat bevinden zich drie kleine wijzertjes, één daarvan heeft een stopwatchfunctie om je rondetijden over de Nürburgring bij te houden. Een ander circuit in de wereld kan ook trouwens. Bovenin beide horloges prijkt het Nordschleife-logo in cursief geschreven chique letters. Bijzonder aan de 24-uurs versie is, zoals zijn naam al doet vermoeden, het aangeven van ieder uur van de dag. De meeste analoge horloges hebben een 12-uurs weergave.

De Nordschleife Chronograph en de Nordschleife 24-uurs polshorloge zijn exclusief te verkrijgen via www.nordschleife.us en hebben prijzen van respectievelijk € 129,- en € 85,-.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volvo XC60 toont alvast z'n silhouet

Autonieuws
> Artikel lezen

Gedurfd: driecilinder voor nieuwe Ford Fiesta ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT Competition Series gaat hardcore

Autonieuws
Ford GT Competition Series gaat hardcore
> Artikel lezen

Welke F1-bolide zie jij graag 't vaakst tijdens een GP?

Autonieuws
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Peugeot Instinct Concept weet vooraf wat bestuurder wil

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.