Autonieuws

911 GT2 RS doet iedere Porsche verbleken

Bij Porsche worden huzarenstukjes altijd tot ‘t laatst bewaard. De meeste lekkerste met de langste houdbaarheidsdatum is de binnenkort te verwachten 911 GT2 RS. Gisteren vond de officiële, doch geheime, dealerprestatie ervan plaats maar discretie is zo niet meer van deze tijd.

// UPDATE 11 mei 2010 13:52 uur: Op Flickr is een nieuwe foto van de GT2 RS opgedoken. Ditmaal een scherpe close-up die het front in vol ornaat toont.

Met Hyves, Twitter, Facebook en een heleboel types met verkeerde bedoelingen is geen elektronisch apparaat tegenwoordig meer veilig. Ook een GSM niet. Of de fotograaf deze geschoten foto al dan niet voor zijn eigen portfolio wenste te houden doet er niet toe, nu weten we allemaal dat Porsche ons spoedig zal verblijden met een 911 GT2 RS.

Hoeveel nachtjes nog?
Als we de geruchtenmachine moeten geloven is dit de GT2 RS de meest brute 911 ooit en zelfs het heftigste dat Porsche stervelingen ooit heeft voorgeschoteld, een etiket dat op dit moment nog kleeft aan de Carrera GT. Men spreekt over een vermogen van 620 pk en een wagengewicht dat 100 kilogram lager ligt dan de al afgeslankte ‘normale’ GT2.
Diezelfde insiders claimen een acceleratietijd van 3,2 seconden op het traject naar honderd en een pieksnelheid die dichterbij de 350 km/h dan de 300 km/h ligt. Sprinten van 0-200 km/h zou in minder dan tien seconden gepiept zijn en de magische grens van driehonderd is ruim binnen de halve minuut voltrokken. De 911 GT2 zou dus een serieus snelle machine zijn. Een ander gerucht is dat dit 911-feestnummer in een gelimiteerde oplage van 300 stuks gebouwd gaat worden, maar eerst moeten we allemaal maar eens zien. We verwachten dat er nog slechts een aantal nachten voorbij gaan voordat Porsche alle officiële details en specificaties prijsgeeft.

Gerelateerde artikelen

Unieke Porsche 911 R eert Steve McQueen

Autonieuws
> Artikel lezen

En of perfectie bestaat: Singer Porsche Dorset

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebbes! De volgende generatie Porsche 911

Spyshots
Hebbes! De volgende generatie Porsche 911
> Artikel lezen

'Porsche 911 Diesel op IAA Frankfurt 2017'

Autonieuws
'Porsche 911 Diesel op IAA Frankfurt 2017'
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Porsche 911 RSR: heiligschennis of pure noodzaak?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.