Autonieuws

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa met Duits tintje

Ter ere van de 90-jarige samenwerking tussen Alfa Romeo en Zagato is deze Alfa Romeo TZ3 Corsa onthuld. Diverse eerdere creaties van de Italiaanse coachbuilder diende als inspiratie voor deze one-off sportwagen die inmiddels is verkocht aan Martin Kapp, een Duitse verzamelaar van Zagato’s.

Dankzij een aluminium body en een lichtgewicht buizenframe van koolstofvezel brengt de Alfa Romeo TZ3 Corsa slechts 850 kilogram op de weegschaal. De speciaal ontworpen kuipstoelen, gordelspanners en het stuurwiel zijn eveneens opgetrokken uit dit vederlichte materiaal. Om nog meer gewicht te besparen is de brandblusser aan boord van aluminium gemaakt. Een 420 pk sterke V8 draagt zorg voor de aandrijving en staat garant voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,5 seconden. De topsnelheid van de achterwielaangedreven tweezitter bedraagt meer dan 300 km/h.

Verzameling
De nieuwe eigenaar van de Alfa Romeo TZ3 Corsa, Martin Kapp, is zoals gezegd geen onbekende van Zagato. De Duitser heeft namelijk al een leuke collectie Alfa Romeo Zagato´s in zijn schuur staan waaronder een SZ Coda Tonda, een SZ Coda Tronca, een TZ, TZ2, Junior Z en een Alfa Romeo SZ. De TZ3 Corsa is daar een mooie toevoeging op.


Gerelateerde artikelen

Slechts 100 stuks: Chronoswiss Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio in burgermansuitvoering

Autonieuws
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Sportwagon: een preview
> Artikel lezen

Alfa warmt liefhebbers op met Stelvio First Edition

Autonieuws
Alfa warmt liefhebbers op met Stelvio First Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.