Autonieuws

Ford Start Concept: visie op hippe stadsauto

Volgens Ford wordt een hippe stadsauto de komende jaren enorm populair. De fabrikant laat weten dat momenteel al 50 procent van de autobezitters in grote steden woont en dat dit in 2050 maar liefst 70 procent zal zijn. De noodzaak voor een goede stadsauto wordt daarmee steeds groter.

Ford wil de jonge, hippe en moderne stadsbewoner graag tot haar klantengroep en laat met de Start Concept zien zich toe te leggen op de ontwikkeling van een dergelijke auto. Een onderscheidend design, minimalistische lijnen en een uitgesproken design, aldus de fabrikant. Het A1-gehalte is naar onze mening hoog, maar dat maakt de Start Concept niet minder geslaagd.

3-cilinder
Met het oog op de stadsjungle is de Start Concept zeer compact en wendbaar. Maar belangrijker nog, hij is zuinig en schoon. Verantwoordelijk daarvoor is een nagelnieuwe 1.0 liter 3-cilinder Ecoboost benzinemotor voorzien van directe injectie. Over de gegevens doet Ford nog erg geheim. Men laat weten dat de motor een vermogen levert dat vergelijkbaar is met een 1.4 liter viercilinder en dat het verbruik onder de 100 g/km ligt. Wij gokken dan ook op een vermogen van rond de 80 pk.

Californië
Of we het design in de toekomst terug gaan zien is nog maar de vraag. De ontwerpers van Ford´s designstudio in Californië laten weten dat de auto futuristisch en sportief is. Vooral dat eerste geeft aan dat dit momenteel een stap te ver is. De techniek (motor) is wel op korte termijn te verwachten.

Ford presenteerde de Start Concept op de Auto China 2010 in Beijing en laat daarmee duidelijk zien ook de Chinese markt meer en meer in het vizier te hebben.

Gerelateerde artikelen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Edge ook als snelle ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.