Autonieuws

Citroen richt de pijlers op China

Dat China in de toekomst één van de belangrijkere afzetmarkten voor de auto-industrie wordt, neemt Citroën extreem serieus. Het Franse merk wil daarom aan alle Chinese wensen voldoen.

Hoewel de gemiddelde Chinees vermoedelijk korter van postuur is dan een doorsnee Europeaan, is de Chinese consument dol op veel beenruimte. Het is een van de redenen waarom fabrikanten speciaal voor deze Aziatische markt een verlengde versie ontwikkelen, zoals Audi en BMW dat doen. Citroën ziet deze vraag ook en probeert daarom de bezoekers van de Shanghai World’s Fair te verleiden met een gloednieuw studiemodel.

Groot!
Wanneer de deuren van het Franse paviljoen zich openen tijdens de wereldtentoonstelling in Shanghai moet de aandacht van de bezoeker direct uitgaan naar de Citroën Metropolis. En met zijn imposante maten moet dat geen probleem zijn. Het studiemodel meet namelijk maar liefst 5,3 meter, zodat zelfs de onlangs geïntroduceerde Audi A8 L een pas op de plaats moet maken. Daarnaast zorgt de breedte van twee meter ervoor dat een Maybach wit wegtrekt!

Moderne aandrijflijn
Niet alleen het uiterlijk van de Metropolis moet de bezoekers fascineren. Het Franse merk heeft namelijk ook flink werk gemaakt van de milieubewuste aandrijflijn. Aan de basis van de hybride krachtbron staat een 272 pk sterke 2 liter V6 benzinemotor die geassisteerd wordt door een elektromotor met een vermogen van 70 kW. De beide krachtbronnen zijn gekoppeld aan een automatische transmissie met zeven verzetten en een dubbele koppeling. Het vermogen wordt middels alle vier wielen op de weg overgebracht. Ondanks dat het prestatieniveau overeenkomt met een 4 liter V6 claimt Citroën een uitstoot van 70 g/km.

De Citroën Metropolis is van 1 mei tot 31 oktober te bezichtigen op de wereldtentoonstelling in Sanghai. Het is onduidelijk of Franse fabrikant productieplannen met de grote sedan heeft, maar het lijkt ons zeer onwaarschijnlijk.

Gerelateerde artikelen

Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM

Autonieuws
Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM
> Artikel lezen

Citroën richt spotlights op Spacetourer 4X4 Ë Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.