Autonieuws

Elektrische Tazzari Zero in Nederland te koop

Vanaf heden is Nederland een geheel elektrisch automerk rijker: Tazzari. Het Italiaanse merk heeft een kleine elektrisch aangedreven stadsauto ontwikkeld die vanaf nu voor € 27.990,- te koop is. Enkel via internet overigens.

Tazzari is een nieuw Italiaans automerk dat alleen elektrische auto’s bouwt. Het merk heeft momenteel één model – de Zero – is vanaf januari 2010 in Italië in productie gegaan. De auto is voornamelijk gericht op stadsverkeer. Niet alleen vanwege zijn elektrische aandrijving, maar ook vanwege zijn compacte afmetingen. Toch claimt Tazzari dat er ruimte genoeg is voor twee volwassenen en nog eens 160 liter bagage. Met schijfremmen rondom, lichtmetalen wielen, elektrische ramen, centrale vergrendeling op afstand en een radio/CD-speler met iPod-aansluiting is het model niet karig.

140 km
De Tazzari Zero City Kart zoals hij voluit heet, heeft met zijn Li Ion accu’s een bereik van 140 km en een gemiddeld verbruik van 3 ct per kilometer. De auto is geheel vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. Wie de auto zakelijk aanschaft, kan rekenen op een forse investeringsaftrek van de overheid. Door het aluminium chassis, de achterwielaandrijving en de tussen de assen geplaatste elektromotor met 150 Nm, beschikt de Tazzari Zero over een uitermate sportief weggedrag en is hij zeer geschikt voor gebruik in en om de stad.

Via internet
Het merk wordt in Nederland vertegenwoordigd door SensaMotive dat een uniek businessmodel heeft ontwikkeld waarbij de verkoop van de modellen niet via traditionele dealers maar via internet verloopt. Frank de Jong van SensaMotive: ‘De automarkt is in een rap tempo aan het veranderen. De consument wil tegen zo laag mogelijke kosten autorijden en het verkoopkanaal is door de veranderde marktomstandigheden toe aan een nieuwe manier van zaken doen. Wij werken niet met dealers, maar gaan als eerste automerk onze modellen alleen online verkopen.’ De Tazzari Zero is per heden te koop via internet voor € 27.990,-- inclusief BTW. De levertijd bedraagt drie maanden.

Gerelateerde artikelen

Gedurfd: driecilinder voor nieuwe Ford Fiesta ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT Competition Series gaat hardcore

Autonieuws
Ford GT Competition Series gaat hardcore
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo XC60 toont alvast z'n silhouet

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot Instinct Concept weet vooraf wat bestuurder wil

Autonieuws
> Artikel lezen

Welke F1-bolide zie jij graag 't vaakst tijdens een GP?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.