Autonieuws

Genève flashback #1: de conceptcars

De Autosalon van Genève betekent weer een overkill aan auto-informatie waarvan ‘t je duizelt voor de ogen. Niet alleen voor ons, maar ook voor jullie. Door deze overload vergeten we soms te genieten van al het bijzondere, mooie, schone en/of snelle nieuws op zo’n beurs. Daarom blikken we deze week iedere dag – in categorieën en middels een top-5 – even kort terug op wat voorbij kwam op de 80ste Autosalon van Genève. Vandaag de conceptcars (in willekeurige rangorde).

Porsche 918 Spyder Concept
Zelden presenteert Porsche een conceptcar, en zelden weet een fabrikant deze geheim te houden tot de officiële onthulling. Porsche deed het beide met de 918 Spyder Concept. Vanuit het niets toverde de Duitse sportwagenfabrikant een ogenschijnlijke Carrera GT-opvolger, voorzien van de laatste stand der techniek op het gebied van milieuvriendelijkheid en dit samengesmolten met torenhoge prestaties. Lees verder »

Citroën Survolt
Citroën timmert flink aan de weg met conceptcars. Het Franse merk heeft er een traditie van gemaakt om op iedere grote autobeurs een spectaculaire studie te presenteren. Ook in Genève schitterde er weer één. De Citroën Survolt er een soort extravagante uitmonstering van de Revolt die een half jaar eerder op de IAA de show stal. In het echt nog bloedstollender dan op de plaatjes. “Citroën, laat maar komen die Survolt!” Lees verder »

Bertone Pandion Concept
Bertone is back! Na een zware periode waarbij het bijna over leek voor het Italiaanse designhuis lijkt Bertone in Genève weer springlevend te zijn. Daar stonden zij met de Pandion Concept, een dramatische – en dat bedoelen we louter positief – concept die het 100-jarige bestaan van Alfa Romeo markeert. Leuke detail is toch wel zijn krachtbron; niets hybride, waterstof of ander van dit soort ‘groene thee’ maar gewoon keiharde pk’s uit een dikke C8-V8. Lees verder »

5 by Peugeot
De 407 begint al aardig bejaard te raken en het is Peugeot een must om binnenkort met een opvolger te komen. De 508, die zowel de 407 als 607 gaat vervangen, is in de maak maar concrete details hebben we hiervan nog niet gezien. In Genève werd deze ‘5 by Peugeot’ tentoongesteld en hiermee wordt een wel heel concreet voorproefje van de nieuwe 508 getoond. Lees verder »

Mercedes-Benz F800 Style
Studiemodellen hebben in de regel vaak twee beweegredenen: ze laten zien wat de fabrikant in z’n mars heeft en/of ze belichamen een voorproefje van wat komen gaat. In Zwitserland presenteerde Mercedes met de F800 Style beide motieven. De wulps gevormde studie belichaamt diverse stijlelementen van de toekomstige S-klasse en onderhuids gaan diverse noviteiten schuil die straks tasbaar worden voor ons allemaal. Lees verder »
Dinsdagmiddag behandelen we de categorie "alternatieve aandrijflijnen".

Gerelateerde artikelen

XE SV Project 8 is sterkste Jaguar ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

Autonieuws
Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Politie gaat (ook) Mercedes-Benz rijden

Autonieuws
Politie gaat (ook) Mercedes-Benz rijden
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

600 pk en instelbare AWD voor nieuwe BMW M5

Autonieuws
> Artikel lezen

Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?

Spyshots
Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.