Autonieuws

IBE: Seat van de nabije toekomst

Seat gunt ons met de IBE een concrete blik in haar toekomst. Een toekomst die er volgens het Spaanse merk zowel voor de autoliefhebber als voor de milieubewuste consument goed uit ziet.

Hoe kan Seat haar toekomstvisie beter tentoonstellen dan middels een spannend studiemodel. Een model met een goed beeld van de doorontwikkeling van de Seat designtaal en beschikt over de aandrijving van de toekomst. “De IBE is een soort geconcentreerde genetische poel voor onze volgende generatie auto’s. Hij zal een grote invloed uitoefenen op al onze modellen,” licht Seat Chief Designer Luc Donckerwolke toe. We kunnen gerust de vergelijking trekken met de Seat Salsa die heel concreet model stond voor de vorige generatie Ibiza en de huidige Leon/Altea.

Arrow Design
Qua ontwerp beschikt de IBE duidelijk over een geëvolueerde Seat-vormgeving waarbij het ‘arrow design’ van de verlichting een belangrijk kenmerk in speelt. Deze V-vorm is doorgetrokken over de gehele voorkant en komt ook terug in de achterlichtunits. Opvallend is het feit dat de IBE met zijn totale lengte van 3,78 meter ruim 25 centimeter kort is dan de Ibiza. Ondanks dat zijn lengte, gecombineerd met de breedte van 1,80 meter en hoogte van slechts 1,22 meter, vrij compact zijn meldt Seat dat de IBE ruim genoeg is voor vier personen.

Volledig elektrisch
Minstens zo interessant als het design van de Spaanse bolide is de elektrische aandrijving van de IBE. Als basis dient een 102 pk sterke elektromotor die samen met de elektronica voorin gepositioneerd is. Helemaal aan de andere zijde van de auto vinden we een lithium-ion batterij met een capaciteit van 18 kWh. Seat vermeldt hierbij geen actieradius, maar claimt dat dit vermogen genoeg is voor de dagelijkse vervoersbehoefte in de stad.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Seat Leon kan er weer tegenaan

Autonieuws
Seat Leon 2017
> Artikel lezen

De 10 spectaculairste wegen op aarde

Autonieuws
De 10 spectaculairste wegen volgens Seat
> Artikel lezen

Compacte crossover Seat Arona op komst

Autonieuws
Compacte crossover Seat Arona op komst
> Artikel lezen

Vernieuwde Seat Leon te bestellen vanaf 22 mille

Autonieuws
Vernieuwde Seat Leon te bestellen vanaf 22 mille
> Artikel lezen

300 pk voor aangesterkte Seat Leon Cupra

Autonieuws
300 pk voor aangesterkte Seat Leon Cupra
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.