Autonieuws

Nieuwe accessoires-afdeling van Mercedes

Onder de naam MercedesSport presenteert de Duitse autofabrikant een gamma sportieve accessoires. Het MercedesSport programma bestaat onder meer uit lichtmetalen wielen, sportveren en aerodynamische stylingonderdelen.

We kennen allemaal de AMG-accessoires van Mercedes. Schitterende stylingonderdelen, maar met één nadeel: de stevige aanschafprijs. Mercedes-Benz Accessoires GmbH, volle dochter van Mercedes-Benz en verantwoordelijk voor alle accessoires van het Mercedes-gamma, riep dan ook een nieuw label in het leven: MercedesSport.

Uitgebreid gamma
Onder de naam MercedesSport zal een uitgebreid gamma aan accessoires worden vermarkt. Alle accessoires worden ontworpen door de designers die zich ook met de modellen zelf bezighouden en bovendien ondergaan ze dezelfde tests en kwaliteitseisen als alle andere producten van Mercedes. Volgens de Duitse fabrikant een groot voordeel ten opzichte van de zelfstandige tuners en bovendien kunnen klanten tegen een redelijke prijs alsnog hun model personaliseren.

E-klasse
In eerste instantie zullen de accessoires leverbaar worden voor de E-klasse sedan, Estate, Coupé en Cabriolet. Het grote voordeel is dat zowel nieuwe als bestaande auto’s van de accessoires kunnen worden voorzien aangezien ze gemonteerd worden op de bestaande onderdelen. Er worden dus geen complete bumpers vervangen. In de catalogus zullen we onder meer een voorspoilerlip, achterspoiler (dak of kofferklep), diffuser-look bumperopzetstuk en ‘ringen’ rond de mistlampen aantreffen. Behalve dat ontwierp men een setje 18 inch lichtmetalen wielen in twee kleuren en is het interieur aan te kleden met aluminiun lijsten en speciale vloermatten. Een sportstuurwiel met geperforeerd leer en een constrasterend stiksel, een sportremsysteem met grijs gelakte remklauwen en een verlagingsset (15 mm) maken het plaatje compleet.

Zoals gezegd heeft MercedesSport zich voorlopig toegelegd op de E-klasse. Volgens Mercedes zullen er later meerdere modellen gaan volgen.

Gerelateerde artikelen

Blunder rond Mercedes E-klasse Coupé

Autonieuws
Blunder rond Mercedes E-klasse Coupé
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes-Benz E-klasse Coupé officieel onthuld

Autonieuws
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz E-klasse Coupé geeft zich meer bloot

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse Coupé geeft zich meer bloot
> Artikel lezen

Mercedes-Benz E-klasse Coupé fors duurder

Autonieuws
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.