Autonieuws

Autowereld.com rijdt de Mazda MX-5 Open Race

Deze week is onze redacteur Gerben in Italië voor een ludieke autorace van Mazda. Dat alles in het kader van het 20-jarig bestaan van de MX-5. Diverse landen doen mee en per land zijn er slechts vijf journalisten die hun natie vertegenwoordigen.

Op onze Twitter, Facebook en Hyves-pagina doet Gerben zo veel als mogelijk verslag van het evenement. Maar voor diegenen die ons niet volgen via één van deze nieuwe media hier een kort overzicht van de belevenissen tot nu toe.

Een goed begin...
Gerben: “We zijn gearriveerd in Venetië. Na enkele tekortkomingen van verschillende niet nader te noemen medewerkers - een deel van onze bagage staat nog in A’dam en onze Italiaanse transferchauffeur die de weg compleet kwijt was - zijn we dan eindelijk aangekomen bij ‘Grand Hotel Terme Triesta & Vicotoria’, onze overnachtingruimte voor de komende week. Ondertussen hebben we hetgeen ons te wachten staat globaal doorgenomen.”

De MX-5 Open Race
Even in het kort een uitleg: Een hoeveelheid van 28 landen, 30 teams (Duitsland en Engeland ieders twee equipes), dertig speciaal geprepareerde MX-5- racewagens, vrije trainingen, warm-up sessies, vier uur racen, zoveel mogelijk ronden, één winnaar! Aanstaande donderdag gaat het gebeuren op het circuit Adria International Raceway. Kwestie van zo snel mogelijk rijden zou je zeggen, maar niets is (waarschijnlijk) minder waar. Er zijn regels. Onder andere: beperkte hoeveelheid brandstof, minimaal aantal rijderwissels, beperkte hoeveelheid banden, minimaal aantal pitstops, etc. Het draait dus niet alleen om snelheid. Tevens efficiëntie is bepaald voor een goede notering in deze landenrace.

Voorbereiding
Voordat Gerben naar Italië vertrok is er al een heel programma aan vooraf gegaan. “Borst-, billen en tailleomvang, graag! Oh ja, je bloedgroep ook. Voor ’t geval dat…” Voor speciale (race)kleding wordt gezorgd. Waarom, wat is er mis met een spijkerbroek? We weten op dat moment nog weinig. Alleen dat we gaan rijden met de Mazda MX-5 over een circuit.

Blijf op de hoogte!
Benieuwd hoe de MX-5 Open Race verloopt en meekijken achter de schermen? Gerben houdt jullie op de hoogte via de Twitter, Hyves en Facebook-pagina van Autowereld.com. Meld je dus snel aan om hem te volgen in Italië en ook in de toekomst ons achter de schermen te blijven volgen.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu

Autonieuws
Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Klassieke flitspaal blijft melkkoe voor CJIB

Autonieuws
Klassieke flitspaal blijft melkoe voor CJIB
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.