Autonieuws

BMW prijst ActiveHybrid X6

BMW heeft de ActiveHybrid X6 geprijsd op € 130.500,-. Daarmee is de hybride zoals verwacht het nieuwe topmodel binnen de X6-reeks geworden. De levering komt in het voorjaar op gang.

Toen we voor het eerst kennismaakten met de BMW ActiveHybrid X6 dachten we maar één ding: ‘Waarom nog een X6 xDrive50i kopen?’. De 485 pk en 780 Nm sterke ActiveHybrid X6 is namelijk 20% krachtiger – 100 Nm meer koppel dan de X5M – en evenzoveel zuiniger dan het model dat nu de X6-range aanvoert. En juist doordat de hybride-X6 efficiënter met brandstof omspringt noteert hij ook een lagere uitstoot (231 g/km). Gevolg; minder afdracht aan BPM en dus een gunstigere aanschafprijs. Om de ActiveHybrid X6 tot topmodel om te dopen moest BMW het dus wel op zijn unieke karakter gooien en/of hem een rijkere uitrusting meegeven. Zo gezegd, zo gedaan.

Prijs en uitrusting
De BMW X6 xDrive50i mag van eigenaar wisselen voor een bedrag van € 114.355,-. De ActiveHybrid X6 vraagt een investering van € 130.500,-. Voor dit bedrag krijgt je niet alleen de beschikking over ´s werelds krachtigste hybride maar ook een extra rijke uitrusting. We noemen onder andere metallic lak, het BMW Professional-navigatiesysteem met spraaksturing en Bluetooth-functie, vierzone airconditioning, een DVD-wisselaar, elektrisch verwarmde en bediende comfortzetels, lederen bekleding, met een uit het Individual-programma afkomstig lederen bekleed dashboard, Soft Close Automatic op de portieren, Park Distance Control en 19 inch Streamline-lichtmetalen wielen. BMW laat weten dat de ActiveHybrid X6 nu alsnog een voordeel van dik vier mille biedt ten opzichte van een vergelijkbaar uitgeruste xDrive50i.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.