Autonieuws

Zwiterse Protoscar toont in Genève de Lampo2

Protoscar schittert begin volgende maand in eigen huis. Daar zal de kleine Zwisterse autobouwer namelijk de Lampo2 tonen, een geëvolueerde versie van de elektrische sportauto die het een jaar eerder in Genève presenteerde.

De Protoscar Lampo2 is nog zuiniger en schoner dan de Lampo Concept die in 2009 op de Autosalon van Genève werd getoond. Dit is onder andere gerealiseerd door het wagengewicht en de efficiëntie van verschillende componenten te reduceren. Voorzien van ‘quick charging´ is het nu mogelijk na slechts tien minuten aan de lader een afstand van 100 kilometer emissievrij af te leggen. Naast dit supersnelle oplaadsysteem zijn er nog drie andere oplaadsystemen variërend van 3,3 kW tot 80 kW (quick charging) in capaciteit. Afhankelijk van de rijstijl bedraagt de actieradius maximaal 200 kilometer.

Vlotte cijfers
Onder het opvallende en typische hybride- annex elektrisch-achtige koetswerk zorgen twee elektromotoren voor de aandrijving. Een lithium-ion batterijenpakket van 30 kWh zorgt voor de voeding. Gezamenlijk zijn ze goed voor maar liefst 408 pk en 640 Nm en drijven ze alle vier de wielen aan. Zo’n hoeveelheid aan vermogen resulteert uiteraard in vlotte acceleraties. De Lampo2 weet in ongeveer 5,0 seconden de 100 km/h te bereiken en kan een top halen van rond de 200 km/h. Geen opmerkelijk hoge topsnelheid, maar de limiet is waarschijnlijk toegekend uit duurzaamheidsoverwegingen.

Productie gevraagd
De Protoscar Lampo2 heeft er inmiddels duizenden kilometers over openbare wegen en circuits opzitten. Verschillende bedrijven hebben zich reeds gemeld bij het hoofdkwartier van Protoscar in Rovio (nabij de Italiaanse grens) met de vraag of de auto in productie gaat. Protoscar is er zelf nog niet uit en wil eerst onderzoeken of productie (in kleine serie) rendabel is.

Gerelateerde artikelen

Elektrische trucks krijgen eigen bovenleiding op Duitse snelweg

Autonieuws
> Artikel lezen

TT Isle of Man krijgt eigen racegame

Autonieuws
TT Isle of Men krijgt eigen racegame
> Artikel lezen

Aston Martin en Red Bull Racing zijn een stelletje

Autonieuws
Aston Martin wordt titelsponsor Red Bull Racing
> Artikel lezen

Zijn zwevende bollen de auto's van de toekomst?

Autonieuws
Zijn zwevende bollen de auto van de toekomst?
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.