Autonieuws

Kepler zet hybride supercar in Motion

We zijn weer een kleine fabrikant van supercars rijker. Het Californische Kepler Motors presenteert namelijk de Motion, een hightech supersportwagen vervaardigd uit peperdure materialen en voorzien van hybride-aandrijving.

Waar anders dan tijdens de Dubai Motor Show werd de Kepler Motion geïntroduceerd. Grote kans dat een vermogende oliesjeik het project van Kepler heeft gefinancierd. Want waar haal je anders als kleine, onbekende autofabrikant zoveel geld vandaan om een supersportwagen te bouwen uit kostbare materiaalsoorten als titanium, magnesium en koolstofvezel?

Mengelmoes
De Kepler Motion heeft een lengte van 4.435 mm, is exact twee meter breed en steekt 1.185 mm de lucht in. De luchtweerstandcoëfficiënt bedraagt 0,30 Cw, terwijl de spoiler achterop zich automatisch aan de rijomstandigheden aanpast. Onder het koetswerk van carbon fiber gaat een monocoque chassis schuil. Het design is niet bijster origineel, want we zien wel heel veel Zonda en ook Koenigsegg lijkt een inspiratiebron te zijn geweest.

Vette knipoog
Meest bijzonder aan de Motion is zijn aandrijving met een gezamenlijk vermogen van 811 pk. Een 3.5 liter V6-twin turbo Ecoboost-motor van Ford drijft de achterwielen aan. De krachtbron is goed voor 558 pk, terwijl een elektromotor de voorwielen 254 pk doorspeelt. De spurt naar 100 km/h is in een vette knipoog voorbij, namelijk 2,6 seconden. En wat te denken van een topsnelheid die ver over de 320 km/h reikt. Via een 7-traps transmissie met dubbele koppeling worden deze gigantische krachten overgebracht.

Upper class 
Van de Motion worden er slechts 50 geproduceerd, dit op ambachtelijke wijze. De toekomstige eigenaren behoren strikt tot de upper upper class van de samenleving en kunnen in de loop van 2011 hun Motion verwachten.

Gerelateerde artikelen

Save the date: 1 maart onthulling Range Rover Velar

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i30 Wagon: minder wulps, wel ruimer

Autonieuws
> Artikel lezen

Superexclusief: naamloze Italdesign Automobili Speciali

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo snel is de nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
Zo snel is de nieuwe McLaren Super Series
> Artikel lezen

Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.