Autonieuws

9ff does it again: GT9-R kan 414 km/h!

9ff bewijst zichzelf opnieuw. Na vorig jaar - met de 9GT - de Bugatti Veyron als snelste straatlegale sportwagen ter wereld te verslaan overtreft de tuner zichzelf opnieuw met de 9GT-R. De 9ff 9GT-R kan namelijk een topsnelheid bereiken van 414 km/h!

Er worden slechts 20 exemplaren van de 9ff 9GT-R gefabriceerd, welke pas na een grondige testprocedure met de nieuwe eigenaar wordt meegegeven. Klanten kunnen kiezen uit twee uitvoeringen: “top speed performance” of “track performance”. Wie puur voor snelheid kiest krijgt de sleutels van een 9GT-R overhandigd waarbij het koetswerk een top van 414 km/h kan handelen. De opgevoerde 4.0 liter zescilinder Porsche-boxermotor levert hiervoor 1.120 pk en maximaal 1.050 Nm aan trekkracht. Er zijn twee transmissies die deze krachten kunnen verwerken: een handgeschakelde of een sequentiële 6-bak. Welke ook gekozen wordt, de 9ff GT9-R is in staat in 2,9 seconden de 100 km/h te passeren en in een zintuigenverslindende 15,8 seconden de 300 km/h-grens de doorbreken.

Mag ´t ook iets minder zijn?
Voor wie zijn oogkassen, maag en darmen lief is levert 9ff ook een versie met 750 pk of 987 pk. Deze modellen knallen in respectievelijk 20,0 en 17,0 seconden naar de driehonderd om uiteindelijk de strijd tegen de luchtweerstand op te geven bij 380 en 409 km/h. Nog altijd cijfers om in ieder geval misselijk van te worden. De lichtste motorisering kan overigens, naast de eerder genoemde transmissies, ook aan een 5-traps Tiptronic worden gekoppeld.

Gerelateerde artikelen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Porsche 918 een motorfiets zou zijn?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

Porsche keert zeer gulle bonus uit aan personeel

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.