Autonieuws

9ff does it again: GT9-R kan 414 km/h!

9ff bewijst zichzelf opnieuw. Na vorig jaar - met de 9GT - de Bugatti Veyron als snelste straatlegale sportwagen ter wereld te verslaan overtreft de tuner zichzelf opnieuw met de 9GT-R. De 9ff 9GT-R kan namelijk een topsnelheid bereiken van 414 km/h!

Er worden slechts 20 exemplaren van de 9ff 9GT-R gefabriceerd, welke pas na een grondige testprocedure met de nieuwe eigenaar wordt meegegeven. Klanten kunnen kiezen uit twee uitvoeringen: “top speed performance” of “track performance”. Wie puur voor snelheid kiest krijgt de sleutels van een 9GT-R overhandigd waarbij het koetswerk een top van 414 km/h kan handelen. De opgevoerde 4.0 liter zescilinder Porsche-boxermotor levert hiervoor 1.120 pk en maximaal 1.050 Nm aan trekkracht. Er zijn twee transmissies die deze krachten kunnen verwerken: een handgeschakelde of een sequentiële 6-bak. Welke ook gekozen wordt, de 9ff GT9-R is in staat in 2,9 seconden de 100 km/h te passeren en in een zintuigenverslindende 15,8 seconden de 300 km/h-grens de doorbreken.

Mag ´t ook iets minder zijn?
Voor wie zijn oogkassen, maag en darmen lief is levert 9ff ook een versie met 750 pk of 987 pk. Deze modellen knallen in respectievelijk 20,0 en 17,0 seconden naar de driehonderd om uiteindelijk de strijd tegen de luchtweerstand op te geven bij 380 en 409 km/h. Nog altijd cijfers om in ieder geval misselijk van te worden. De lichtste motorisering kan overigens, naast de eerder genoemde transmissies, ook aan een 5-traps Tiptronic worden gekoppeld.

Gerelateerde artikelen

Nagelnieuwe Porsche Macan kopen voor 17 mille?

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze VAG-motor is niet wat het lijkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche (Design) weet wat de audiofiel wil

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Cup lust de wereldcircuits rauw

Autonieuws
> Artikel lezen

Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.