Autonieuws

9ff does it again: GT9-R kan 414 km/h!

9ff bewijst zichzelf opnieuw. Na vorig jaar - met de 9GT - de Bugatti Veyron als snelste straatlegale sportwagen ter wereld te verslaan overtreft de tuner zichzelf opnieuw met de 9GT-R. De 9ff 9GT-R kan namelijk een topsnelheid bereiken van 414 km/h!

Er worden slechts 20 exemplaren van de 9ff 9GT-R gefabriceerd, welke pas na een grondige testprocedure met de nieuwe eigenaar wordt meegegeven. Klanten kunnen kiezen uit twee uitvoeringen: “top speed performance” of “track performance”. Wie puur voor snelheid kiest krijgt de sleutels van een 9GT-R overhandigd waarbij het koetswerk een top van 414 km/h kan handelen. De opgevoerde 4.0 liter zescilinder Porsche-boxermotor levert hiervoor 1.120 pk en maximaal 1.050 Nm aan trekkracht. Er zijn twee transmissies die deze krachten kunnen verwerken: een handgeschakelde of een sequentiële 6-bak. Welke ook gekozen wordt, de 9ff GT9-R is in staat in 2,9 seconden de 100 km/h te passeren en in een zintuigenverslindende 15,8 seconden de 300 km/h-grens de doorbreken.

Mag ´t ook iets minder zijn?
Voor wie zijn oogkassen, maag en darmen lief is levert 9ff ook een versie met 750 pk of 987 pk. Deze modellen knallen in respectievelijk 20,0 en 17,0 seconden naar de driehonderd om uiteindelijk de strijd tegen de luchtweerstand op te geven bij 380 en 409 km/h. Nog altijd cijfers om in ieder geval misselijk van te worden. De lichtste motorisering kan overigens, naast de eerder genoemde transmissies, ook aan een 5-traps Tiptronic worden gekoppeld.

Gerelateerde artikelen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Hoe kleurrijk zijn iconen nog zonder hun legendarische livery

Autonieuws
Hoe kleurrijk zijn iconen nog zonder hun legendarische livery
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.