Autonieuws

Instappen in een Ferrari wordt makkelijker

Het Britse Autocar heeft de hand weten te leggen op enkele patenttekeningen van Ferrari die aantonen dat het merk bezig is met een speciale deurconstructie die de instap vereenvoudigd.

Bij de innovatieve deurconstructie die Ferrari in gedachten heeft vormen de daadwerkelijke deur en het voorste spatbord één geheel. Het scharnier is schuin bovenin de wielkast ondergebracht. Bij het openen kantelt het complete deurpaneel richting de hemel en de ontstane opening maakt het voor de inzittenden mogelijk hun voeten direct achterin het voetencompartiment te plaatsen.

Goedkoop en effectief
Het ontwerp van de deurconstructie is geschikt voor zowel vóór- als achterin geplaatste motoren, maar volgens het magazine in het bijzonder voor een Ferrari met middenmotor. Een ander voordeel van het systeem is dat het eenvoudig en relatief goedkoop is te produceren.

Aston Martin
Op het eerste oog ziet de bedachte deurconstructie er inderdaad gebruiksvriendelijk (en esthetisch) uit. Helemaal in vergelijking met die van de Mercedes SLS AMG, waar toch enige lenigheid nodig is om binnen te komen. Of de patenten daadwerkelijk echt en van Ferrari afkomstig zijn betwijfelen we gezien de auto in kwestie. Die lijkt namelijk verdacht veel op een Aston Martin (DB7).

Bron: Autocar

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T

Autonieuws
Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T
> Artikel lezen

Wie koestert wel deze unieke Ferrari-schuurvondst?

Autonieuws
Ferrari
> Artikel lezen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Bianchi lanceert Ferrari-fiets van 15.000 euro

Lifestyle & design
Bianchi
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.