Autonieuws

Rally-avontuur voor Ford Fiesta (S2000)

Ford en M-Sport hebben na negen maanden ontwikkeling en testwerk de Fiesta S2000 onthuld. Het nieuwe rallywapen van Ford en de Britse partner M-Sport zal worden ingezet tijdens nationale en internationale rallykampioenschappen.

Negen maanden lang is er bij M-Sport in het Britse Dovenby keihard gewerkt aan de ontwikkeling van de Fiesta S2000. Een relatief klein team van ontwerpers heeft zich gebogen over een mooie mix tussen functionaliteit en design. De Fiesta leent zich immers prima als rallymonster, maar kan ook geheel uit zijn verband getrokken worden. Naar onze mening is het resultaat zeer geslaagd.

280 pk
Maar waar het natuurlijk echt om draait bij een rallyauto is zijn techniek. Onder de motorkap ligt een 1.998 cc metende viercilinder Ford-motor die maar liefst 280 pk (bij 8.000 tpm) op de weg over weet te brengen. Het maximum koppel bedraagt 260 Nm (bij 6.500 Nm). Indrukwekkende cijfers. Het geheel wordt in goede banen geleid via een sequentiële zesbak die het vermogen op diens beurt naar alle vier de wielen stuurt.

S2000 World Cup
De Fiesta S2000 is het resultaat van een inmiddels al lange samenwerking tussen Ford en M-Sport. Recent is natuurlijk de Ford Focus WRC een bekende, maar het begon allemaal met de Escort Cosworth uit de jaren ’90. Al die ervaring zal met de Fiesta S2000 worden ingezet tijdens diverse nationale kampioenschappen en tijdens het IRC en de S2000 World Cup. Voorlopig zal de auto nog flink getest worden om vervolgens in 2010 aan de start te kunnen verschijnen.

Gerelateerde artikelen

M-Sport presenteert Ford Fiesta WRC voor 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

Etalage-verkoop: Ken Block's Hoonigan-Fiesta

Autonieuws
Ken Block zet z'n Hoonigan-Fiesta in de etalage
> Artikel lezen

Ford hangt prijskaartje aan Fiesta Red & Black Editions

Autonieuws
Ford Fiesta Red&Black Editions
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Fiesta in viervoud onthuld

Autonieuws
Ford Fiesta 2017
> Artikel lezen

Geen RS maar 200 pk sterke Ford Fiesta ST200

Autonieuws
Geen RS maar 200 pk sterke Ford Fiesta ST200
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.