Autonieuws

e-Wolf maakt elektrisch rijden spannend

Elektrisch rijden wordt door de massa altijd nog als saai gezien. Tot vandaag als het aan e-WOLF ligt! Het Duitse merk wil vanaf volgend jaar haar eerste elektrische sportwagen op de markt brengen en heeft grootse plannen.

‘Stap in een nieuw tijdperk’ is de slogan van e-Wolf. Het merk is er van overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst heeft en introduceert met de e-1 haar eerste productieauto. Tegelijkertijd stelt het merk een tweede auto, de e-2, voor als studiemodel. Het model moet in 2011 klaar zijn en het gamma van e-WOLF uitbreiden.

Begrenzing veiligheidmaatregel
Terug naar de e-1. De Duitse fabrikant is op dit moment de laatste hand aan het leggen aan de productievariant van de lichtgewicht, volledig elektrisch aangedreven sportwagen. In het begin van 2010 moeten de eerste exemplaren opgeleverd worden aan de wachtende klanten. Na overhandiging van de sleutels beschikken zij over een 148 pk sterke elektromotor die in staat is de e-1 binnen vijf seconden naar de honderd te katapulteren. De topsnelheid is vanwege veiligheidsredenen op 250 km/h begrensd. De e-1 beschikt over een 84 kg wegend accupakket die voor een actieradius van 300 km zorgt.

Tweezitter
De komst van het tweede productiemodel, de e-2, laat nog langer op zich wachten. De e-2 ziet er in tegenstelling tot de e-1 meer uit als een gewone auto. De styling lijkt licht overeen te komen met een futuristische Lamborghini. De prestaties moeten echter van een gelijk niveau zijn. Dankzij vier elektromotoren - in elk wiel één - bedraagt het gecombineerde vermogen maar liefst 544 pk. Genoeg om de auto in minder dan vier seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h te stuwen. De topsnelheid ligt op een (begrensde) waarde van 250 km/h.

Ambities
e-WOLF heeft duidelijke ambities met haar twee modellen. Met de komst van de e-1 in 2010 en de e-2 in 2011 lijkt de elektrische sportwagen definitief van de grond te komen. Het Duitse merk wil zelfs met de e-2 participeren in 24 uur durende races. Hopelijk zijn de ambities van e-WOLF geen loze uitspraken en kunnen wij volgend jaar zelf het elektrisch rijden uitproberen. Kortom, nog even geduld tot het nieuwe tijdperk begint.

Gerelateerde artikelen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Stekkeren met de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 2-serie Gran Coupé opent aanval op A3 en A-klasse Sedan

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Opmerkelijk: Hyundai kiest voor facelift in plaats van nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Speel zelf voor Wegenwacht met ANWB Connected

Autonieuws
Speel zelf voor Wegenwacht met ANWB Connected
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.