Autonieuws

Citroën teast opnieuw met mogelijke C-Cactus

Nog een week voordat de deuren van de IAA zich openen. Voor autofabrikanten veelal de magische grens om nog maar eens een teaser te verspreiden. Citroën trapt af en gunt ons een tweede blik op het studiemodel die zij in Frankfurt gaan onthullen.

In tegenstelling tot de eerste afbeelding gunt Citroën ons bij deze tweede teaser aanzienlijk meer ruimte om te speculeren. Wij hebben er echter nog een schepje bovenop - of beter gezegd vanaf - gedaan en het studiemodel uit het rookgordijn gehaald. Wat tegenwoordig allemaal wel niet mogelijk is met Photoshop! Feitelijk zien we hier gewoon de nieuwe Citroën Concept in vol ornaat en dat getuigt toch wel van grote slordigheid bij de verantwoordelijke heren (en of dames) van Citroën.

C-Cactus
Nu we een goede blik op het studiemodel hebben kunnen we goed zien dat Citroën bij het lijnenspel ten dele voortborduurt op dat van de spectaculaire GTbyCitroën. Van opzij zijn goed de karakteristieke wervelvormen in de neus te zien. Ook de grille toont overeenkomsten, net als de gigantische wielen. Welk voorproefje Citroën met deze conceptcar wil neerzetten blijft echter nog onduidelijk. Mogelijk gaat het hier om een doorontwikkeling van de C-Cactus, maar het kan ook zomaar de toekomstige nieuwe 2CV zijn. Wij en Citroën laten dit nog even open.

Gerelateerde artikelen

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Spyshots
> Artikel lezen

Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM

Autonieuws
Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM
> Artikel lezen

Citroën richt spotlights op Spacetourer 4X4 Ë Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.