Autonieuws

Peugeot iOn: Franse variant van Mitsubishi i-MiEV

Vorige week hadden we het er nog over en prompt stelt Peugeot hun variant van de Mitsubishi i-MiEV voor. De iOn beschikt net als z’n Japanse bloedverwant over een volledig elektrische krachtbron waarmee maximaal 130 km emissieloos te rijden is. Nog voor 2011 kunnen we de iOn verwelkomen.

Het is jullie vast niet ontgaan dat Mitsubishi en PSA (Peugeot en Citroën) hun krachten hebben gebundeld om te profiteren van schaalvoordelen aangaande milieubesparende technieken. Mitsubishi is al meerdere malen in het nieuws geweest met hun elektrische i-MiEV en nu laat Peugeot van zich weten door de iOn voor te stellen. Feitelijk is de iOn niets anders dan een Franse versie van de Japanner en beschikt dan ook over dezelfde techniek als deze laatste. Ook wat betreft design zijn de overeenkomsten overduidelijk.

Cityhopper
De Peugeot iOn zal zijn showdebuut beleven op de IAA en is te herkennen aan zijn compacte buitenmaten. De lengte bedraagt 3,48 meter en in combinatie met een beperkte draaicirkel van 4,50 mter is de iOn uitermate geschikt voor in de stad. Desondanks beschikt de iOn over vier deuren en kan het plaats bieden aan evenveel personen.

30 minuten = rijden
De Peugeot iOn kan uitsluitend op stroom rijden en haalt zijn energie uit een lithium-ion batterijenpakket, net als de i-MiEV. De overige specificaties zijn tevens gelijk en dat betekent een geleverd vermogen van 47 kW en een trekkracht van 180 Nm. Bij een leeg accupakket duurt het zes uur om ze weer helemaal op te laden en in 30 minuten staat het streepje op 80%.

Eind 2010
Sprak Mitsubishi bij de i-MiEV over een actieradius van 160 km, de iOn komt volgens Peugeot niet verder dan 130 km. Kwestie van een ander gehanteerd meetsysteem waarschijnlijk. Opmerkelijk is dat Mitsubishi, ondanks de lancering van de i-MiEV in juni volgend jaar (Japan), de eer aan Peugeot geeft om als pionier de markt te betreden met een volledig elektrische auto.

Gerelateerde artikelen

Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM

Autonieuws
Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM
> Artikel lezen

Hattrick voor Peugeot in Dakar 2017

Autonieuws
Hattrick voor Peugeot in Dakar 2017
> Artikel lezen

Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008

Autonieuws
Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008
> Artikel lezen

'PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken'

Autonieuws
Gerucht: PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken
> Artikel lezen

Peugeot Instinct Concept weet vooraf wat bestuurder wil

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.