Extreme downsizing: Audi A3 1.2 TFSI

Audi heeft een ongekend compacte, maar sterke motor ontwikkelt. Een compleet nieuwe 1.2 liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van maar liefst 105 pk zal begin volgend jaar debuteren in de A3 en A3 Sportback.

In het kader van een beter milieu wordt er alles aan gedaan om auto’s zo schoon en zuinig mogelijk te maken. Tal van innovatieve oplossingen worden aangegrepen om dit doel te bereiken. Downsizing is daar één van. Kort gezegd komt dat erop neer dat men uit een kleinere cilinderinhoud meer vermogen haalt en daarmee een gunstiger verbruik kan bewerkstelligen.

105 pk
Audi presenteert deze nieuwe 1.2 liter viercilinder turbobenzinemotor in het kader van efficiency en daar hoeven totaal geen concessies te worden gedaan. De motor ontwikkelt hetzelfde vermogen als de huidige 1.6, namelijk 105 pk. Het koppelt bedraagt 175 Nm tussen 1.500 en 3.500 tpm. Van 0-100 km/h accelereert de A3 1.2 TFSI in 11,1 seconden (11,3 voor de A3 Sportback). De topsnelheid ligt voor beide versies op 190 km/h. Meest interessant is het verbruik en de uitstoot die hiermee samengaan: 5,5 l/100 km en 127 gram CO2 per kilometer.

De 1.2 TFSI debuteert begin 2010 in de A3 en A3 Sportback. De motor zal ongetwijfeld in de gehele VAG-groep gebruikt gaan worden.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties