Autonieuws

Autosportkanon: Porsche 911 GT3 Cup

Sterker, breder en sneller, de nieuwe 911 GT3 Cup is de meest hardcore Porsche ooit. Langzaam maar zeker worden alle modellen van de Duitse sportwagen vernieuwd. Nu is de Cup-variant van de 911 aan de beurt.

De Porsche 911 is niet alleen één van de best verkochte sportwagens, ook in de racewereld vliegt het model als warme broodjes over de toonbank. Van de 911 Cup versie zijn in de loop van de jaren al meer dan 1.400 exemplaren verkocht. De nieuwste variant is daarom ook een belangrijk model voor Porsche.

GT3 RS als basis
Voor het eerst is de nieuwe 911 GT3 Cup gebaseerd op de ‘gewone’ GT3 RS. Normaal nam het merk altijd de GT3 als basis. Slechts voor de GT3 Cup S, die in het voorjaar van 2008 werd geïntroduceerd, werd ooit een uitzondering gemaakt. Met de nieuwe GT3 RS als basis beschikt de Cup over een krachtigere motor dan het vorige model. De motor is slechts licht gewijzigd ten opzichte van het productiemodel en de kracht is gelijk gebleven. Zodoende levert de 3.8 liter zescilinder boxermotor 450 pk bij 8.500 tpm. Dertig pk meer dan de ‘oude’ GT3 Cup.

1.7 meter brede achtervleugel

De nieuwe 911 GT3 Cup is duidelijk te herkennen. Het model beschikt over dezelfde dagverlichting als de gewone modellen en over de standaard voorbumper van de GT3 RS. Slechts de frontsplitter is aangepast. Deze ligt 15 millimeter lager om zo meer downforce op de vooras te ontwikkelen. Aan de achterzijde zorgt de gigantische spoiler voor genoeg downforce. De spoiler zagen we al eerder achterop de GT3 Cup S en meet 1.7 meter breed. De achterzijde van GT3 Cup is 44 millimeter breder dan het vorige model. Dit moest vanwege de grote 18 inch wielen. De wielen meten aan de achterzijde maar liefst een inch breder. Van 11 naar 12 inch in totaal.

Keramische remmen leverbaar

De nieuwe GT3 Cup zal voornamelijk ingezet worden tijdens de Porsche Mobil1 Supercup. Raceteams die de 911 voor dit doeleinde gebruiken kunnen een speciaal uitlaatsysteem bestellen die nog meer geluid maakt dan de standaard uitlaat. Ook zijn de Porsche Ceramic Composite Brakes te bestellen. Scheelt ook twintig kilogram gewicht. En het model is met zijn leeggewicht van 1.200 kg al licht te noemen!

Actief in zeven kampioenschappen

Exclusief voor de 911 GT3 Cup haalt Porsche de Carrara White kleur uit de schappen. Het model zal ten het einde van oktober geleverd worden aan klanten die samen in zeven kampioenschappen om de winst strijden. Naast de Porsche Mobil1 Supercup rijdt de wagen mee in de Porsche Carrera Cups in Duitsland, Azië, Japan en Italië. Ook in de GT3 Cup Challenges in Amerika en het Midden Oosten maakt de 911 GT3 Cup zijn rondes. De basisprijs van de snelle 911 bedraagt € 149.850,-. Let wel, dit is zonder belastingen.

Gerelateerde artikelen

Porsche wint Le Mans 2017, Toyota diep teleurgesteld

Autonieuws
Porsche wint Le Mans 2017, Toyota
> Artikel lezen

Van deze Porsche 911 GT3 giga-galerij ga je twijfelen

Autonieuws
> Artikel lezen

Miljoenenbod op verwaarloosde Porsche 911 RSR

Autonieuws
Miljoenenbod op verwaarloosde Porsche 911 RSR
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS strekt de benen op Nordschleife

Autonieuws
Porsche 911 GT2 RS strekt de benen op Nordschleife
> Artikel lezen

Verrassing: Porsche lanceert 911 GT2 RS op gamebeurs

Autonieuws
Verrassing: Porsche lanceert 911 GT2 RS op gamebeurs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.