Autonieuws

Devon GTX kan zich meten met de allerbeste

We zijn weer een supercar rijker. Dit is de GTX van Devon Motorworks, een kleine fabrikant uit Los Angeles. De strak gelijnde bolide beschikt over een 8.4 liter V10 die maar liefst 650 pk op het asfalt spuugt. Begrijpelijk is dan ook dat de GTX zich kan meten met de allerbeste ter wereld.

Dat de GTX inderdaad de grote jongens der aarde de baas kan zijn heeft de Devon GTX inmiddels bewezen. Onlangs zette de sportwagen een nieuw baanrecord neer op het circuit Mazda Raceway Laguna Seca in Californië (zie video). Z’n tijd? In 1:13.075 werd de snelste ronde neergezet en dat is maar liefst vier seconden sneller dan bijvoorbeeld de ‘oude’ Porsche 911 Turbo en de Nissan GT-R. Niet misselijk dus, maar aan de andere kant ook niet verwonderlijk met ruim 200 pk meer dan de eerdergenoemde auto’s.

Viper
In het vooronder van de GTX huist zoals gezegd een machtige V10 met een inhoud van 8.4 liter. De krachtbron is afkomstig van de Dodge Viper alleen levert ‘ie hierin 50 pk minder. De aandrijving vindt (natuurlijk) plaats op de achterwielen en een handgeschakelde 6-bak zorgt voor de overbrengingen. Het bodywork is geheel opgetrokken uit koolstofvezel en de cockpit biedt de bestuurder alleen het hoognodige. De GTX is wars van luxe en comfort.

$ 500.000,-
Devon Motorworks hoopt zo’n 36 exemplaren van de GTX te verkopen. Dat is alleen mogelijk als klanten bereidt zijn minimaal $ 500.000,- op te hoesten voor de GTX. Voor nog eens $ 25.000,- extra wordt de auto voorzien van het zogeheten ‘Racing Package’. In de eerste helft van 2010 bereiken de eerste GTX’s hun nieuwe eigenaren.

Gerelateerde artikelen

Met zoveel miljoenen werd er gesmeten op Pebble Beach

Autonieuws
> Artikel lezen

Horacio Pagani bouwt eigen Zonda om tot HP Barchetta

Autonieuws
Huayra
> Artikel lezen

F1 kondigt officieel eSports-kampioenschap voor gamers aan

Autonieuws
Formule 1 kondigt officieel eSports-kampioenschap aan
> Artikel lezen

Mooi of niet: verzamelaar koopt paarse 720S

Autonieuws
Paarse 720S
> Artikel lezen

Officieel: de Volkswagen I.D. Buzz gaat in productie

Autonieuws
Officieel: de Volkswagen I.D. Buzz gaat in productie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.