Autonieuws

BMW reist af naar IAA met spannende Sports Car Concept

BMW zal tijdens de aankomende IAA een nieuw studiemodel presenteren. Dat blijkt uit deze beelden waar de zogeheten Sport Car Concept gereed wordt gemaakt voor transport naar Frankfurt. Hoewel het studiemodel nog helemaal is afgedekt, is het lijnenspel duidelijk zichtbaar.

De BMW Sport Car Concept of Z Vision Concept zoals het studiemodel ook wel wordt genoemd zal BMW´s blikvanger op de beurs medio september worden. Met dit model willen de Duitsers onder andere hun toekomstige designrichting tonen. Maar niet alleen op het gebied van styling is de Sports Car Concept een voorproefje, ook is de concept een voorbode van de te verwachten milieubewuste technieken. Deze Sports Car Concept zal in het teken staan van gewichtsbesparing en brandstofbesparing.

Voorbode van wat?
Gezien het silhouet van de auto - dat zichtbaar is door het strak gespannen doek - zou dit zomaar een voorbode kunnen zijn van BMW´s nieuwe sportwagen. De Audi R8 is inmiddels lang genoeg een doorn in het oog van BMW geweest en nu Mercedes ook al met een compacte sportwagen komt (SLS AMG) is het welletjes. "Het is tijd om in te grijpen wel!", aldus de voor te stellen reactie van BMW. Anderen spreken over een vierdeurs coupé of een sterk geëvolueerde 3-serie Coupé. Het studiemodel kan ook gewoon een voorbode van de nieuwe generatie 6-serie kunnen zijn. Voorlopig blijft het gissen, dus we wachten nog even af. Wie weet volgt er spoedig meer informatie. Bovendien is medio september niet ver weg meer.

Bron: Bimmerpost.com

Gerelateerde artikelen

Fleurig familieportret: BMW 3-serie ontmoet over-overgrootvader E21

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X3 flink duurder dan concurrentie

Autonieuws
> Artikel lezen

Design BMW Z5 treedt in voetsporen Z4

Spyshots
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

Mountainbikers kiezen voor nieuwe BMW X3

Lifestyle & design
Mountainbikers kiest voor nieuwe BMW X3
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.