Autonieuws

BMW reist af naar IAA met spannende Sports Car Concept

BMW zal tijdens de aankomende IAA een nieuw studiemodel presenteren. Dat blijkt uit deze beelden waar de zogeheten Sport Car Concept gereed wordt gemaakt voor transport naar Frankfurt. Hoewel het studiemodel nog helemaal is afgedekt, is het lijnenspel duidelijk zichtbaar.

De BMW Sport Car Concept of Z Vision Concept zoals het studiemodel ook wel wordt genoemd zal BMW´s blikvanger op de beurs medio september worden. Met dit model willen de Duitsers onder andere hun toekomstige designrichting tonen. Maar niet alleen op het gebied van styling is de Sports Car Concept een voorproefje, ook is de concept een voorbode van de te verwachten milieubewuste technieken. Deze Sports Car Concept zal in het teken staan van gewichtsbesparing en brandstofbesparing.

Voorbode van wat?
Gezien het silhouet van de auto - dat zichtbaar is door het strak gespannen doek - zou dit zomaar een voorbode kunnen zijn van BMW´s nieuwe sportwagen. De Audi R8 is inmiddels lang genoeg een doorn in het oog van BMW geweest en nu Mercedes ook al met een compacte sportwagen komt (SLS AMG) is het welletjes. "Het is tijd om in te grijpen wel!", aldus de voor te stellen reactie van BMW. Anderen spreken over een vierdeurs coupé of een sterk geëvolueerde 3-serie Coupé. Het studiemodel kan ook gewoon een voorbode van de nieuwe generatie 6-serie kunnen zijn. Voorlopig blijft het gissen, dus we wachten nog even af. Wie weet volgt er spoedig meer informatie. Bovendien is medio september niet ver weg meer.

Bron: Bimmerpost.com

Gerelateerde artikelen

BMW 5-serie Touring met M-Performance goodies

Autonieuws
BMW 5-serie Touring krijgt beurt van M-Performance
> Artikel lezen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti

Autonieuws
BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti
> Artikel lezen

Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans

Autonieuws
Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.