Autonieuws

BMW reist af naar IAA met spannende Sports Car Concept

BMW zal tijdens de aankomende IAA een nieuw studiemodel presenteren. Dat blijkt uit deze beelden waar de zogeheten Sport Car Concept gereed wordt gemaakt voor transport naar Frankfurt. Hoewel het studiemodel nog helemaal is afgedekt, is het lijnenspel duidelijk zichtbaar.

De BMW Sport Car Concept of Z Vision Concept zoals het studiemodel ook wel wordt genoemd zal BMW´s blikvanger op de beurs medio september worden. Met dit model willen de Duitsers onder andere hun toekomstige designrichting tonen. Maar niet alleen op het gebied van styling is de Sports Car Concept een voorproefje, ook is de concept een voorbode van de te verwachten milieubewuste technieken. Deze Sports Car Concept zal in het teken staan van gewichtsbesparing en brandstofbesparing.

Voorbode van wat?
Gezien het silhouet van de auto - dat zichtbaar is door het strak gespannen doek - zou dit zomaar een voorbode kunnen zijn van BMW´s nieuwe sportwagen. De Audi R8 is inmiddels lang genoeg een doorn in het oog van BMW geweest en nu Mercedes ook al met een compacte sportwagen komt (SLS AMG) is het welletjes. "Het is tijd om in te grijpen wel!", aldus de voor te stellen reactie van BMW. Anderen spreken over een vierdeurs coupé of een sterk geëvolueerde 3-serie Coupé. Het studiemodel kan ook gewoon een voorbode van de nieuwe generatie 6-serie kunnen zijn. Voorlopig blijft het gissen, dus we wachten nog even af. Wie weet volgt er spoedig meer informatie. Bovendien is medio september niet ver weg meer.

Bron: Bimmerpost.com

Gerelateerde artikelen

Alpina D5 S is 's werelds snelste diesel

Autonieuws
> Artikel lezen

'BMW overweegt nieuwe CSL-modellen te maken'

Autonieuws
CSL
> Artikel lezen

BMW M8 GTE: wint dit racemonster de 24u van Le Mans?

Autonieuws
BMW M8 GTE
> Artikel lezen

Geen 7 maar plek voor 6 in BMW Concept X7 iPerformance

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW i Vision Dynamics: vooruitblik op de i5

Autonieuws
BMW i Vision Dynamics
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.