Autonieuws

Nederland dé proeftuin voor elektrische auto’s

Nederland moet voorop lopen met de ontwikkeling wat betreft elektrische auto’s. Dit vinden de drie ministers, Eurlings (Verkeer), Cramer (Milieu) en Van der Hoeven (Economische Zaken) tenminste. Het trio wil 65 miljoen uittrekken om dit te bewerkstelligen.

Het is de bedoeling van Den Haag om Nederland tot dé proeftuin voor elektrische auto´s in de wereld te maken. Ons land is interessant om diverse redenen. Zo maken veel zakelijke rijders relatief korte afstanden tussen steden en beschikt ons land over een solide elektriciteitsnet. Nederland mag dan weinig autofabrikanten herbergen, ons land beschikt over veel innovatieve toeleveranciers en kennisinstituten.

Mogelijk duizenden laadpunten

De drie ministeries (Verkeer, Milieu en Economische Zaken) willen 65 miljoen in het plan steken. Deze subsidie lokt volgens Eurlings (Minister van Verkeer en Waterstaat) rond een half miljard aan nieuwe investeringen uit. De subsidie zal voornamelijk gestoken worden in de ontwikkeling van nieuwe batterijen, de infrastructuur van duizenden laadpunten en de aanschaf van een elektrisch wagenpark.

Milieuvriendelijk
Met name de klimaatvoordelen van de elektrische auto spreken Cramer (Minister van Milieu) aan. Zo stoot een elektrische auto 35% minder CO2 uit dan onze huidige vierwielers. Vooral het filerijden met een elektrische auto is milieutechnisch gezien een groot voordeel. Dit bovenop het stille karakter van de ‘elektroauto’s’ op lage snelheden. De ministeries verwachten tot 2015 nog weinig elektrische voertuigen op de weg te zien. Maar in 2020 verwachten ze toch al 200.000 stuks op kenteken te hebben. De teller moet in 2025 zelfs oplopen tot boven het miljoen.

De ministerraad buigt zich komende vrijdag over dit voorstel. Bron: De Telegraaf.

Gerelateerde artikelen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
Nieuwe details rond Volkswagen Arteon
> Artikel lezen

Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto?

Autonieuws
Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Spyshots
> Artikel lezen

Gedurfd: driecilinder voor nieuwe Ford Fiesta ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.