Autonieuws

De elektrische auto breekt door

Nederland gaat vóór 2013 maar liefst tienduizend oplaadpunten voor elektrische auto´s realiseren. De openbare oplaadpunten moeten ervoor gaan zorgen dat er een markt wordt gecreëerd voor de elektrische auto.

Momenteel zitten we wereldwijd met een kip-ei-probleem. Er komen langzaam maar zeker elektrische auto´s op de markt, maar er zijn geen openbare oplaadpunten. Natuurlijk is de auto thuis op te laden, maar wie onderweg zonder stroom komt te staan heeft een ´probleem´. Bovendien is ons netwerk niet geschikt om op grote schaal elektrische auto´s op te laden. Netbeheerder Enexis heeft samen met tal van partijen nu het initiatief genomen om maar liefst 10.000 openbare oplaadpunten te gaan realiseren. Enexis is onderdeel van Essent die op haar beurt op grote schaal onderzoek doet naar de mogelijkheden voor elektrische mobiliteit.

Concreet
De eerste concrete voorbeelden van elektrische auto´s hebben we het afgelopen jaar al gezien. Zo is MINI begonnen met praktijktesten van de MINI E, test Volkswagen met een plug-in hybride van de Golf (TwinDrive) en is Mitsubishi de I MiEV aan het doorontwikkelen. Nog conreter is de Tesla Roadster. Deze elektrische auto is al leverbaar. Tot slot moeten we uiteraard Electric Cars Europe niet vergeten. Dit Nederlandse bedrijf is een samenwerking tussen onder meer Lotus-importeur Van der Kooi en energiebedrijf Essent en wil bestaande auto´s om gaan bouwen tot elektrisch aangedreven voertuigen. Kortom, de elektrische auto komt eraan en dat zal in de komende jaren steeds concreter worden. Nu de oplaadpunten er gaan komen is er geen praktische reden meer om de elektrische auto niet te kopen.

Gerelateerde artikelen

Klassieke flitspaal blijft melkkoe voor CJIB

Autonieuws
Klassieke flitspaal blijft melkoe voor CJIB
> Artikel lezen

Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu

Autonieuws
Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.