Autonieuws

De elektrische auto breekt door

Nederland gaat vóór 2013 maar liefst tienduizend oplaadpunten voor elektrische auto´s realiseren. De openbare oplaadpunten moeten ervoor gaan zorgen dat er een markt wordt gecreëerd voor de elektrische auto.

Momenteel zitten we wereldwijd met een kip-ei-probleem. Er komen langzaam maar zeker elektrische auto´s op de markt, maar er zijn geen openbare oplaadpunten. Natuurlijk is de auto thuis op te laden, maar wie onderweg zonder stroom komt te staan heeft een ´probleem´. Bovendien is ons netwerk niet geschikt om op grote schaal elektrische auto´s op te laden. Netbeheerder Enexis heeft samen met tal van partijen nu het initiatief genomen om maar liefst 10.000 openbare oplaadpunten te gaan realiseren. Enexis is onderdeel van Essent die op haar beurt op grote schaal onderzoek doet naar de mogelijkheden voor elektrische mobiliteit.

Concreet
De eerste concrete voorbeelden van elektrische auto´s hebben we het afgelopen jaar al gezien. Zo is MINI begonnen met praktijktesten van de MINI E, test Volkswagen met een plug-in hybride van de Golf (TwinDrive) en is Mitsubishi de I MiEV aan het doorontwikkelen. Nog conreter is de Tesla Roadster. Deze elektrische auto is al leverbaar. Tot slot moeten we uiteraard Electric Cars Europe niet vergeten. Dit Nederlandse bedrijf is een samenwerking tussen onder meer Lotus-importeur Van der Kooi en energiebedrijf Essent en wil bestaande auto´s om gaan bouwen tot elektrisch aangedreven voertuigen. Kortom, de elektrische auto komt eraan en dat zal in de komende jaren steeds concreter worden. Nu de oplaadpunten er gaan komen is er geen praktische reden meer om de elektrische auto niet te kopen.

Gerelateerde artikelen

Ferrari racebaan op cruiseschip

Lifestyle & design
Ferrari racebaan op cruiseschip
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug

Autonieuws
Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug
> Artikel lezen

De Koenigsegg waarvan je het bestaan niet wist

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.