Autonieuws

Bertone springlevend met Mantide

Het ging niet goed met Bertone. Een tekort aan financiële middelen bracht de befaamde designstudio in de problemen en het bedrijf kwam in handen van externe partijen. Of Bertone er heden weer helemaal bovenop is, is niet helemaal duidelijk. Maar één ding is zeker; momenteel voelen ze zich springlevend met deze exorbitante Mantide.

Bertone heeft haar nieuwe creatie onthuld op de Autoshow van Sjanghai. En neem van ons aan dat de Mantide daar de show steelt. Wat een buitensporige machine! De technische basis is ontleent van de snelste Corvette van dit moment, de ZR1. Dus met de prestaties zit het wel goed. We noemen een vermogen van 647 pk en een koppel 823 Nm uit een 6.2 liter V8. Sprinten naar 100 km/h doet de Corvette ZR1 in 3,5 seconden en nu claimt Bertone dat de Mantide hier nog iets weet af te snoepen. Een tijd van 0,3 seconden om precies te zijn. Z’n top reikt tot en met 351 km/h.

cW van 0,25
Als redenen voor deze imposante tijden geeft het Italiaanse designbureau de lichte, uit koolstof vervaardigde, carrosserie, de vlakke bodemplaat en de diffuser op. Hierdoor zou de Mantide ten opzichte van de ZR1 over 30% procent meer neerwaartse druk beschikken. En aan het koetswerk te zien heeft de aerodynamica hierin ook een groot aandeel. De cW-waarde bedraagt namelijk slechts 0,25.

Museumexemplaar
Wie hoopt deze Bertone ooit op de openbare weg tegen te komen wordt teleurgesteld. Als Bertone de Mantide zelf al niet ergens hoog en droog stalt dan zal de toekomstige eigenaar dit wel doen. Bewonderen kunnen we de Mantide overigens wel, hetzij stilstaand op diverse tentoonstellingen gedurende een jaar.

Gerelateerde artikelen

Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Autonieuws
Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12
> Artikel lezen

Bloedstollende laagvlieger: BMW Alpha K75 Custom

Autonieuws
Bloedstollende laagvlieger: BMW Alpha K75 Custom
> Artikel lezen

Met de tijd mee: Breitling by Bentley Supersports B55

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia vanaf € 33.695,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

Autonieuws
Klassieke Land Rover Defender leeft mogelijk toch voort
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.