Autonieuws

UPDATE: Surseance voor Kia NL

Kia Nederland, dat onderdeel uitmaakt van Kroymans Car Import, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Kia Motors Europe zou zelf het importeurschap voor Nederland gaan verzorgen.

UPDATE: Inmiddels is bevestigd dat Kia Motors Europe een nieuwe Kia-importeur voor Nederland zal oprichten die de levering en de marketingactiviteiten van Kia-producten in Nederland zal voortzetten. Bovendien zal deze nieuwe onderneming het overgrote deel van de huidige medewerkers van Kia Nederland een nieuwe arbeidsovereenkomst aanbieden.

De medewerkers van Kia Nederland zouden vandaag te horen hebben gekregen dat de importeur per direct haar deuren sluit. Op enkele personeelsleden na, die deze week nog actief blijven om het dealerwerk te ondersteunen, is iedereen naar huis gestuurd, aldus een medewerker van Kia Nederland. Kia Motors Europe liet vervolgens aan het vakmagazine Automotive weten dat zij de import voor Nederland op zich gaan nemen. Officiële bevestiging hiervan moet overigens nog volgen. Kia, maar ook Alfa Romeo, Saab en Jaguar, maken onderdeel uit van onlangs failliet verklaarde Kroymans Car Import. Echter is voor deze bedrijfstakken (nog) geen surseanceaanvraag gedaan.

Gerelateerde artikelen

Europa de Forte Sedan, de VS de nieuwe Cee'd. Deal?

Autonieuws
Europa de Forte Sedan, de VS de nieuwe Cee'd. Deal?
> Artikel lezen

Prijs Kia Niro en Optima Plug-In Hybrid bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Opgeklopte Kia Stingers schitteren op SEMA in Vegas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Kia presenteert elektrische Niro op CES

Autonieuws
Kia presenteert elektrische Niro op CES
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.