Autonieuws

Nieuwe concept van Hyundai in New York

Volgende week tijdens de New York Motor Show zal Hyundai een nieuw studiemodel presenteren: de Nuvis. Om ons alvast op te warmen hebben de Koreanen een teaser verspreid. Geheel volgens traditie.

Helaas voor Hyundai dat kort na het verspreiden van het plaagplaatje een lezer van het Amerikaanse Autoblog.com de Nuvis in het wild tegenkwam en kans zag een foto ervan te schieten. Deze afbeelding - hetzij onscherp - verraadt meer van de auto dan Hyundai voorafgaand aan de onthulling had gewild. Tja, waarom stuur je de auto dan ook naakt naar buiten? Dan vraag je erom, nietwaar?! De achterpartij oogt in ieder geval lekker dik en het ziet er naar uit dat de Nuvis vleugeldeuren bevat.

Upgrading
De Nuvis is getekend door Hyundai’s Design Center in Californië (V.S.) en toont de toekomstige designrichting van het merk. Hyundai deed dit al eens eerder met de ix-ONIC Concept, het voorproefje van de nieuwe Tucson. Het silhouet van de Nuvis kent veel overkomsten met deze ix-ONIC, maar op basis van de geschatte buitenmaten is dit studiemodel bedoelt voor een hoger en duurder segment. Aan de hand van deze twee studiemodellen mag in ieder geval duidelijk zijn dat Hyundai graag hogerop wil wat betreft merkimago; meer in de richting van Toyota en Honda. Daarnaast wil Hyundai beter voldoen aan de ontwerpwensen en -eisen van de Europese autokoper.

Meer over de Nuvis volgt volgende week...

Gerelateerde artikelen

Opmerkelijk: Hyundai kiest voor facelift in plaats van nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai Kona doet niet aan stickerprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Autonieuws
> Artikel lezen

Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp

Autonieuws
Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.