Autonieuws

Kia VG Concept officieel onder z´n doek vandaan

Vorige week lekte de eerste afbeelding van de VG Concept en nu heeft Kia de auto geheel ontdaan van zijn bedekking tijdens de Seoul Motor Show. Het studiemodel gaat gebukt onder de codenaam KND-5 Concept en zal vanaf de marktintroductie in 2010 als Opirus-opvolger door het leven gaan.

De Kia KND-5 of VG Concept, zoals het model eerder werd genoemd, wordt in z’n productiegedaante het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreanen. De auto meet een lengte van 4.945 mm, een breedte van 1.850 mm meter en een hoogte van 1.475 meter. Daarmee is de VG zelfs nog iets groter dan de nieuwe Mercedes E-klasse. De wielbasis bedraagt een totale lengte van 2.845 mm; exact even lang als de Benz. Aan bewegingsvrijheid voor de inzittenden dus geen gebrek.

Prachtig koetswerk
Het ontwerp is net als de fonkelnieuwe Sorento afkomstig van Duitse designer Peter Schreyer. Een prachtig gestileerde sedan heeft hij weten neer te zetten. Kia gaat daar zeker hoge ogen mee gooien als deze (bijna) ongewijzigd in productie gaat. Het gladde koetswerk met een dynamisch en vloeiend lijnenspel siert de VG Concept. Het interieur is al even zo mooi. Onder de kap gaat een 3.5 liter V6-motor schuil. De specificaties ervan ontbreken helaas.

Begin 2010
Aan het eind van dit jaar zal Kia het productiemodel van de VG Concept presenteren. Vervolgens zal deze nog voor het einde van 2009 op de thuismarkt worden gelanceerd. Wij Europeanen mogen een paar maanden later het nieuwe vlaggenschip van Kia verwelkomen.


Gerelateerde artikelen

5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon

Autonieuws
5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Dit is er veranderd aan de Kia Sorento

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia droomt op IAA alvast van nieuwe Cee'd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.