Autonieuws

De VW Golf GT(I)-Diesel komt eraan

De Golf GTD maakt binnenkort z´n opwachting! De organisatie van de autobeurs Auto Mobil International - die eind deze maand z’n deuren in Leipzig opent - claimt dat de GT(I)-Diesel daar z’n debuut zal beleven. Volkswagen legt echter zichzelf het stilzwijgen op.

Volkswagen loopt al langer met idee rond een nieuwe Golf GTD te lanceren. Eerder berichtten we dat deze over circa 200 pk zou beschikken, maar volgens de organisatie van AMI wordt het niet zo heftig. Een vermogen van 170 pk is hetgeen de 2.0 liter TDI op de krukas gaat loslaten. Het verwachte koppel blijft met 350 Nm wel gelijk. Hiermee moet een sprint van 0 naar 100 km/h in 8,2 seconden haalbaar zijn en z’n top wordt geraamd op een respectabele 220 km/h. Qua uitmonstering zou de Golf GTD veel overeenkomsten kennen met de Golf GTI. Voor de wisselingen van de verzetten is er keuze uit een handgeschakelde zesbak of een DSG-automaat.

Terug van weggeweest
Met de letters GTD (Gran Turismo Diesel) haalt Volkswagen een veelvuldig gebruikte typeaanduiding onder het stof vandaan. Zowel de Golf I, II als de derde generatie mocht al eens de drie letters dragen. Bij de vierde en de vijfde generatie waren het respectievelijk de GTI TDI’s en de GT TDI’s die de snelle Golf-diesels voor rekening namen.

Gerelateerde artikelen

310 pk voor gefacelifte Volkswagen Golf R

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft verbeterde e-Golf een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt laat de Golf GTI 268 km/h lopen

Tuning & styling
Abt laat je Golf GTI 268 km/h lopen
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.