Autonieuws

Gelimiteerd jubileummodel Porsche 911

Pon viert zestig jaar importeurschap van Porsche met een gelimiteerde 911. De jubileumuitvoering – voorzien van een bijzondere uitrusting – is speciaal voor de Nederlandse importeur ontwikkeld. Het model komt in een gelimiteerde oplage van slechts vijftien exemplaren op de markt.

Uiteraard laat Pon Porsche Import zijn 60ste verjaardag niet zomaar ongemerkt voorbijgaan. Behalve de vele festiviteiten die dit jaar plaatsvinden, is de gelimiteerde uitvoering van de 911 een blijvende, exclusieve herinnering aan de ondertekening van het contract tussen Pon en Porsche in 1949. Destijds was Pon de allereerste Porsche-importeur ter wereld!

Specifieke kenmerken
De jubileumuitvoering is onder meer herkenbaar aan de combinatie van de exclusieve exterieurkleur Diamantzwart metallic, een zwart lederen interieur en een groot aantal afwerkingsdetails in meteoorgrijs. De gelimiteerde en genummerde modellen zijn voorzien van het 60 jaar Pon Porsche-logo in de portieren en op de deksel van het opbergvak. Daarnaast staat op de motorkap de naam Porsche vermeld, een verwijzing naar de eerste modellen waarop tot 1973 de merknaam ook op de motorkap stond. De merknaam komt straks ook terug op de achterklep van de Panamera.

Uitrusting en prijs
De 60 jaar Pon Porsche Import-uitvoering is standaard uitgerust met een groot aantal aantrekkelijke extra’s. Dat varieert van meedraaiende Bi-xenon koplampen tot het Sportchrono Plus-pakket. Ook een sportuitlaat is – voor het eerst op de tweede generatie van de 997 – op de jubileumuitgave gemonteerd. De gelimiteerde 60 Jaar Pon Porsche-uitvoering op basis van de 911 Carrera 4S Coupé is leverbaar vanaf € 172.911,-. Op basis van de 911 Carrera 4S Cabriolet kost de 60 Jaar Pon Porsche-uitvoering € 188.261,-. De modellen zijn leverbaar met handbak of PDK-transmissie. Zoals vermeld worden er maar 15 exemplaren van geleverd.

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Van deze Porsche 911 GT3 giga-galerij ga je twijfelen

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.