Autonieuws

Aston Martin presenteert nieuwe LMP1-auto

Aston Martin maakt zich op voor de belangrijkste 24 Uren van Le Mans ooit. Aston Martin heeft namelijk haar ambities niet onder stoelen of banken gestoken en liet eerder al weten dat de winst terug moet naar Groot-Britannië. Kortom, Aston Martin wil per se de 2009-editie van Le Mans gaan winnen.

De strijd tijdens de 24 Uren van Le Mans wordt heftiger dan ooit tevoren. Het is een doorn in het oog van velen dat Audi de afgelopen tien jaar nagenoeg elke race gewonnen heeft. Peugeot kwam tot twee keer toe heel dichtbij, maar Audi wist de Fransen elke keer toch net te snel af te zijn. Inmiddels hebben beide rivalen hun nieuwe bolides gepresenteerd. Audi gaat met de compleet nieuwe R15 TDI de strijd aan terwijl Peugeot haar 908 HDi FAP verder heeft doorontwikkeld. Mocht Audi het nog niet warm genoeg hebben gekregen dan krijgt men dat nu wel; dit is namelijk Aston Martin´s wapen in de strijd.

V12 benzinemotor
Na een eerdere aankondiging waarin de Britten aan hebben gegeven volledig voor de winst te gaan presenteert men nu de bolide in vol ornaat. In tegenstelling tot de Duitse en Franse concurrentie wordt de Aston Martin LMP1 aangedreven door een 6.0 liter V12 benzinemotor. De motor ontwikkelt een vermogen van ruim 650 pk en een koppel van meer dan 700 Nm (bij 7.500 tpm). Grootste verschil met de V12-motoren uit de Audi en Peugeot is dat het koppel van de Brit een stuk lager ligt.

Le Mans Series
Ter voorbereiding op de race-der-races zal Aston Martin deel gaan nemen aan de Le Mans Series. Deze raceklasse bestaat uit een vijftal races van 1.000 km. De races worden verreden op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona, Spa in België, het nieuwe Algarve circuit in Portugal en op de Duitse Nürburgring. Uiteraard wordt afgesloten met de 24 Uren van Le Mans (13/14 juni 2009). Bij Aston Martin heeft men er vertrouwen in. De coureurs hebben afgelopen weekend op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard volop getest met de LMP1 en waren enthousiast. Het wordt bijzonder spannend dit jaar!

Gerelateerde artikelen

Verrassing: Aston Martin Zagato ook als Speedster

Spyshots
> Artikel lezen

Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato

Autonieuws
Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato
> Artikel lezen

Verrassing: Aston Martin DBX krijgt gewoon een V8 of V12

Autonieuws
DBX
> Artikel lezen

Hoeken met de nieuwe Aston Martin Vantage op de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

De nieuwe Aston Martin Vantage: dit is 'em!

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage zo goed als af
> Artikel lezen

Vergelijking: Aston Martin Valkyrie vs. Mercedes-AMG Project One

Autonieuws
Vergelijking: Aston Martin Valkyrie vs. Mercedes-AMG Project One
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.