Autonieuws

GTbyCitroën in productie?

Vorig jaar liet Citroën ons kennismaken met de exorbitante GTbyCitroën. Computerspelontwikkelaar Polyphony zorgde mede voor de totstandkoming van de GT Concept. Het zou uitsluitend bij een studiemodel blijven en ermee rijden kan alleen in de Playstation3-game Gran Turismo 5. Citroën komt hier nu op terug en ‘overweegt’ de GTbyCitroën toch te produceren.

Geheel onverwachts werd de GTbyCitroën vorig jaar oktober tijdens de Autosalon van Parijs het podium opgereden, terwijl werd aangenomen dat de bolide enkel zichtbaar zou zijn in het populaire computerspel Gran Turismo 5. Meteen waren alle ogen gericht op de markante GT Concept van het Franse merk. Wederom schitterde het studiemodel onder het ogen van vele journalisten tijdens de persdagen in Genève. Het productiestadium zou het nooit halen meldde Citroën. Maar door alle positieve aandacht die de GTbyCitroën krijgt lijken de Fransen hieronder toch te bezwijken.

Imagobuilder
 “Een productieaantal van slechts 20 stuks wordt nu overwogen”, zei Citroën’s productiehoofd Vincent Besson tegen het Engelse Autocar. Wij hopen dat de plannen doorgaan. Bovendien zou deze actie - met het oog op de ambitieuze ontwikkelingen binnen het Franse merk - Citroën wel eens geen windeieren kunnen leggen.

Gerelateerde artikelen

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Spyshots
> Artikel lezen

Citroën richt spotlights op Spacetourer 4X4 Ë Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM

Autonieuws
Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.