Autonieuws

Groene supersportauto: Giugiaro Namir

Een supersportwagen met een verbruik van één op vijftig. Je zou het haast niet geloven, maar Giugiaro verrast op de Autosalon van Genève met de Namir die hiertoe in staat zou moeten zijn. Maar hoe kan dit?

De naam van de sportwagen is Arabisch voor tijger en geeft gelijk aan waar de auto voor staat: kracht, elegantie en agressiviteit. Het vernuftige van de Namir zit hem in z´n hybride systeem. Dit bestaat uit vier elektromotoren en een 814 cc grote wankelmotor. De prestaties van de techniek zijn overweldigend. Zo schiet de Italiaan in slechts 3,5 seconden naar de honderd en staat de wijzer 7,1 seconden later al op de tweehonderd km/h. De topsnelheid ligt boven de 300 km/h, aldus de makers.

Actieradius van 2.000 km!

Heftige prestaties voor een sportwagen, maar het bijzondere is dat het verbruik laag blijft. Zo neemt de auto in stadsverkeer slechts 1 liter benzine op de 39 kilometer tot zich. Op buitenwegen en op topsnelheid zal dit overigens wel een stuk hoger zijn, maar het geeft wel aan dat de techniek nut heeft. Met de tankinhoud van 50 liter bedraagt de actieradius theoretisch zelfs 2.000 kilometer!

Geen productiekansen
Het hybride systeem is ontwikkeld in samenwerking met het Engels Frazer-Nash. Dit technisch onderzoeksbureau is al jaren bezig met dit soort technieken en laat graag haar kunnen zien samen met het Italiaanse ontwerpbureau. De productiekansen voor de Namir zijn daarom helaas nihil.

Gerelateerde artikelen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo XC60 toont alvast z'n silhouet

Autonieuws
> Artikel lezen

Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto?

Autonieuws
Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto
> Artikel lezen

Peugeot Instinct Concept weet vooraf wat bestuurder wil

Autonieuws
> Artikel lezen

Gedurfd: driecilinder voor nieuwe Ford Fiesta ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.