Autonieuws

Voorbode: IDEA ERA

Het Italiaanse designbureau IDEA zal in Genève de ERA presenteren. De conceptcar is een vingeroefening van de ontwerpafdeling en is multifunctioneel inzetbaar. Toekomstplannen zijn er niet, maar we gaan de komende jaren wel meer horen van IDEA.

Het IDEA Institute is in 1978 opgericht door de Italiaanse zakenman Franco Mantegazza. In de ruim dertig jaren die daarna volgden is IDEA een begrip geworden in de automotive branche. IDEA is verantwoordelijk voor het bouwen van diverse conceptcars, 1:1 schaalmodellen, rijdende prototypes en productielijnen. Kortom, IDEA werkt achter de schermen voor tal van autofabrikanten. Inmiddels werken er ruim 400 mensen bij IDEA en heeft het bedrijf een 12.000 vierkante meter groot hoofdkantoor in de omgeving van Turijn. IDEA is dus niet zomaar een bedrijf.

Multifunctioneel
Met de conceptcar ERA laat IDEA ons zien waartoe het bedrijf in staat is. De roadster is ontworpen vanaf een blanco vel papier waarbij de ontwerpers volledig de vrije hand kregen. Wat betreft de techniek is gebruik gemaakt van een bestaand monocoque chassis, maar niemand bij het Italiaanse bedrijf wil ons vertellen van wie IDEA dat ´geleend´ heeft. Hoe dan ook, het concept is wel multifunctioneel. Er is plaats voor een viercilinder, maar een zescilinder zal ook passen. Bovendien kan er zowel voor- als achterwielaandrijving worden toegepast en kan het geheel een vermogen van maximaal 300 pk aan. Afhankelijk van de toegepaste techniek weegt de auto 1.500 tot 2.000 kg.

Zoals gezegd gaan we de komende tijd meer horen van IDEA. Deze conceptcar zal in Genève alvast een voorproefje geven van wat komen gaat.

Gerelateerde artikelen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Heeft Continental het wiel van de toekomst bedacht?

Autonieuws
Continental ontwikkelt
> Artikel lezen

Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach

Autonieuws
Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.